ΕΛΛΑΔΑ

Τζανάκης: Ανασφάλεια και προβληματισμός για την ηπατίτιδα

Τζανάκης: Ανασφάλεια και προβληματισμός για την ηπατίτιδα
Η έξαρση αναφέρθηκε αρχικά στο Ηνωμένο Βασίλειο νωρίτερα αυτό τον μήνα και έχει ταυτοποιηθεί σε τουλάχιστον 12 χώρες σε όλο τον κόσμο
INTIME

Σε όλο τον κόσμο έχουν καταγραφεί περίπου 190 περιπτώσεις σοβαρής ηπατίτιδας σε παιδιά

Προβληματισμό και ανασφάλεια προκαλεί στους επιστήμονες η ηπατίτιδα καθώς σύμφωνα με τον καθηγητή Πνευμονολογίας Νίκο Τζανάκη είναι αγνώστου αιτιολογίας.

«Στην Αγγλία με περίπου 15 εκατομμύρια παιδιά έχουν προσβληθεί περίπου 120 παιδιά, που σημαίνει ότι έχουμε έναν πολύ μικρό αριθμό παιδιών. Κατ’ αναλογία, εάν έρθει στην Ελλάδα το πρόβλημα, θα έχουμε 12 με 15, άντε 20 παιδιά που θα έχουν αρρωστήσει», ανέφερε ο κ. Τζανάκης.

Σε όλο τον κόσμο έχουν καταγραφεί περίπου 190 περιπτώσεις σοβαρής ηπατίτιδας σε παιδιά, όπως ανακοίνωσε χθες με το Ευρωπαϊκό Κέντρο για την Πρόληψη και τον Έλεγχο Νόσων (ECDC).

Η έξαρση αναφέρθηκε αρχικά στο Ηνωμένο Βασίλειο νωρίτερα αυτό τον μήνα και έχει ταυτοποιηθεί σε τουλάχιστον 12 χώρες σε όλο τον κόσμο. Αυτή περιλαμβάνει περίπου 40 περιστατικά στην Ευρωπαϊκή Ένωση/Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο, δήλωσε η επικεφαλής του ECDC Αντρέα Αμόν σε δημοσιογράφους σε διαδικτυακή ενημέρωση.

Διαβάστε επίσης:

Μαγιορκίνης: Κατά 99% ο ιός της οξείας ηπατίτιδας βρίσκεται ήδη στην Ελλάδα