ΕΛΛΑΔΑ

Ρούλα Πισπιρίγκου: Φειδωλή στις αγορές της στη φυλακή – Τι προμηθεύεται από την καντίνα

Ρούλα Πισπιρίγκου: Φειδωλή στις αγορές της στη φυλακή – Τι προμηθεύεται από την καντίνα
Η Ρούλα Πισπιρίγκου περνάει στο κελί τις περισσότερες ώρες στη φυλακή
Νίκος Χριστοφάκης

Η Ρούλα Πισπιρίγκου περνάει στο κελί τις περισσότερες ώρες στη φυλακή

Στις φυλακές Κορυδαλλού κρατείται η Ρούλα Πισπιρίγκου μετά την προφυλάκισή της για την υπόθεση δολοφονίας της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας με φονική δόση κεταμίνης.

Όλο αυτό το διάστημα η Ρούλα Πισπιρίγκου ακολουθεί ως κρατούμενη τις διατάξεις του άρθρου 5 του Σωφρονιστικού Κώδικα που περιγράφεις πώς μπορούν οι έγκλειστοι να προμηθεύονται προϊόντα που πωλούνται από την καντίνα των φυλακών Κορυδαλλού.

Σύμφωνα με το επίμαχο άρθρο οι κρατούμενοι μπορούν να προμηθεύονται τρόφιμα ή αγαθά για την ικανοποίηση των ατομικών τους αναγκών μέσω μιας λίστας που φτάνει στα χέρια τους και αφού νωρίτερα οι συγγενείς τους έχουν δώσει χρήματα στο ταμείο της καντίνας από τα οποία αφαιρείται το ποσό ανάλογα με τις αγορές του κρατούμενου.

Όπως μετέδωσε το Πρωινό του ΑΝΤ1 η Ρούλα Πισπιρίγκου ξοδεύει περίπου 50 ευρώ την εβδομάδα, χρήματα που δίνονται για να προμηθευτεί φρούτα, πατατάκια, αναψυκτικά τσιγάρα, τηλεκάρτες και είδη προσωπικής φροντίδας με τα περισσότερα έξοδα να αφορούν τα τσιγάρα και τις τηλεκάρτες.

Αν κάποιος, μάλιστα, δεν έχει χρήματα μπορεί να ξοδέψει περισσότερα και να καλύψουν τη διαφορά οι συγγενείς του με τη Ρούλα Πισπιρίγκου, κατά τις ίδιες πληροφορίες να επιλέγει τις περισσότερες φορές να μην προαυλίζεται.

Διαβάστε επίσης:

Ρούλα Πισπιρίγκου: Αυτό είναι το κελί της 33χρονης - Πώς περνάει τις πρώτες ώρες στη φυλακή