ΕΛΛΑΔΑ

Νέες αποκαλύψεις στην Πάτρα: Τα «άγνωστα» επεισόδια βραδυκαρδίας της Τζωρτζίνας στο σπίτι

Νέες αποκαλύψεις στην Πάτρα: Τα «άγνωστα» επεισόδια βραδυκαρδίας της Τζωρτζίνας στο σπίτι

Πάτρα: Νέα στοιχεία για την υπόθεση του θανάτου της Τζωρτζίνας έφερε στη δημοσιότητα ο τηλεοπτικός σταθμός Star στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Star το παιδί είχε επεισόδια βραδυκαρδίας και το διάστημα των επτά μηνών που βρισκόταν στο σπίτι του. Η κατάθεση του παιδοκαρδιολόγου είναι αποκαλυπτική.

Ρούλα Πισπιρίγκου και Μάνος Δασκαλάκης ισχυρίστηκαν στις αρχές ότι η Τζωρτζίνα δεν παρουσίασε κάποιο επεισόδιο μέσα στους 7 μήνες που βρισκόταν στο σπίτι, μετά το εξιτήριο που είχε πάρει τον Ιούλιο του 2021 από το νοσοκομείο του Ρίου. Στο παιδί είχε τοποθετηθεί απινιδωτής με τη μητέρα, όπως αποκαλύπτει ο παιδοκαρδιολόγος του Ωνασείου, να στέλνει κάθε μέρα πληροφορίες για την λειτουργία της καρδιάς της Τζωρτζίνας. «Το έκανε αυτοβούλως», υποστηρίζει ο γιατρός στη μαρτυρία του, επισημαίνοντας όμως ότι είδαν επεισόδια βραδυκαρδίας όσο το παιδί ήταν στο σπίτι.

«Παρατηρήθηκαν κάποιες σημαντικές διακυμάνσεις της καρδιακής συχνότητας στη διάρκεια των περίπου 7 μηνών. Υπήρχαν κάποια διαστήματα όπως από τα μέσα Σεπτεμβρίου 2021 μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου του 2021 που η λειτουργία του βηματοδότη ήταν πολύ χαμηλή μέχρι και κάτω του 1% ενώ κάποια άλλα διαστήματα, όπως το τέλος Αυγούστου 2021 με μέσα Σεπτεμβρίου 2021 και ιδιαίτερα τον Δεκέμβριο του 2021 και μέχρι τα μέσα Ιανουαρίου 2022 που η λειτουργία του βηματοδότη ήταν μέχρι και 30% του χρόνου».

Σύμφωνα με την μαρτυρία του παιδοκαρδιολόγου, ενώ εκείνοι έβλεπαν χαμηλούς παλμούς στο παιδί, η Ρούλα Πισπιρίγκου δεν τους ενημέρωσε ποτέ ότι είχε κάποιο επεισόδιο στο σπίτι, μέσα σε αυτό το διάστημα των 7 μηνών.

Μπορεί η βραδυκαρδία να προκληθεί από έλλειψη οξυγόνου ή από χορήγηση ουσιών;

Ο ιατροδικαστής Παντελής Αλεξάνδρου απάντησε στο παραπάνω ερώτημα υποστηρίζοντας ότι κάτι τέτοιο μπορεί να υπόκειται από ένα εξωτερικό αίτιο, δηλαδή π.χ. μια δηλητηρίαση η ακόμα και να υπάρχει λόγω της εγκεφαλοπάθειας.

«Αν έχουν καταγραφεί επεισόδια βραδυκαρδίας είναι ένα ιδιαίτερα σημαντικό στοιχείο, καθώς η βραδυκαρδία μπορεί να προκληθεί από έναν εξωγενή παράγοντα όπως είναι η έλλειψη οξυγόνου, η και από ουσίες που μπορούν να έχουν ανάλογη δράση», απαντά ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων.

Διαβάστε επίσης:

«Φως στο Τούνελ»: Συγκλονιστική μαρτυρία για το θρίλερ της Πάτρας «καίει» τη Ρούλα και άλλα πρόσωπα

Πάτρα - Λέων: «Κλειδί» το πανάκι της Ίριδας - Κοινά στοιχεία στους θανάτους των τριών κοριτσιών