ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στη Βούλα: Εθελοντές συγκεντρώνουν νερό και τρόφιμα για κατοίκους και πυροσβέστες

Φωτιά στη Βούλα: Εθελοντές συγκεντρώνουν νερό και τρόφιμα για κατοίκους και πυροσβέστες
Νίκος Χριστοφάκης/Newsbomb.gr

Στη συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης προχώρησαν εθελοντές στη Βούλα.

Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες στη Βούλα, όπου εθελοντές συγκέντρωσαν νερά και τρόφιμα για τους κατοίκους και τους πυροσβέστες που επιχειρούν.

Το σημείο συγκέντρωσης βρίσκεται στην εκκλησία του Άγιου Νεκτάριου, όπου όποιος μπορεί, προσφέρει νερό, τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης για τους κατοίκους που έχουν εκκενώσει στα σπίτια τους αλλά και για τις δυνάμεις της πυροσβεστικής.

Δείτε τις εικόνες στην παρακάτω gallery:

Η συνδρομή της Ελληνικής Αστυνομίας

Η Ελληνική Αστυνομία συμμετέχει στον ευρύτερο επιχειρησιακό σχεδιασμό και συνδράμει ενεργά με ανθρώπινο δυναμικό και μέσα, στην αντιμετώπιση της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε σήμερα, Σάββατο 4 Ιουνίου 2022, σε περιοχές της Νοτιοανατολικής Αττικής (Άνω Γλυφάδα και Βούλα).

Ειδικότερα, παρέχεται ουσιαστική συνδρομή στις πυροσβεστικές δυνάμεις, που ενεργούν για την κατάσβεση των πυρκαγιών, με κυκλοφοριακές ρυθμίσεις - κατά περίπτωση – απαγορεύσεις, διακοπές και εκτροπές κυκλοφορίας, προληπτική εκκένωση περιοχών, απεγκλωβισμό ατόμων και ζώων. Παράλληλα, ενεργούν για τη διασφάλιση της ζωής και των περιουσιών των κατοίκων της περιοχής.

Πιο αναλυτικά, διατίθενται πάνω από 150 αστυνομικοί και 48 οχήματα (αυτοκίνητα και μηχανές), που μέχρι στιγμής, ανταποκρίθηκαν σε δεκάδες κλήσεις του Κέντρου Άμεσης Δράσης και συνδράμουν στην προληπτική εκκένωση οικισμών και σε τουλάχιστον 19 απεγκλωβισμούς ατόμων και 2 ζώων.

Επιπρόσθετα, ειδικό όχημα της Ελληνικής Αστυνομίας βρίσκεται στην πλατεία Αγίου Νεκταρίου στο Πανόραμα, παρέχοντας στους πολίτες νερό και τρόφιμα.

Το χρονικό της πύρινης λαίλαπας

Μεγάλη αναζωπύρωση σημειώθηκε στο Πανόραμα Βούλας, καθώς το πύρινο μέτωπο «συνάντησε» πεύκα και άλλες μικρές εστίες με αποτέλεσμα να σημάνει εκ νέου συναγερμός.

Οι φλόγες «αγκάλιασαν» ξανά τα σπίτια της περιοχής ενώ φαίνεται πως έχει «καβαλήσει» την πλαγιά από την πίσω πλευρά του Πανοράματος. Μάλιστα, υπάρχουν αναφορές για καμένα οχήματα στην περιοχή.

Να σημειωθεί πως οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής ενισχύονται από πυροσβέστες από την περιοχή της Πελοποννήσου αλλά και από την Στερεά Ελλάδα.