ΕΛΛΑΔΑ

Ρόδος: Προφυλακίστηκαν οι δύο Ρομά για το μαχαίρωμα ενός καλωδίου εις βάρος ενός 43χρονου

Ρόδος: Προφυλακίστηκαν οι δύο Ρομά για το μαχαίρωμα ενός καλωδίου εις βάρος ενός 43χρονου
Πατέρας και γιος παραδέχθηκαν ότι επιτέθηκαν στον 43χρονο
dimokratiki.gr

Ρόδος: Προσωρινά κρατούμενοι οι δύο Ρομά για την απόπειρα ανθρωποκτονίας εις βάρος 43χρονου

Προσωρινά κρατούμενοι κρίθηκαν το πρωί της Δευτέρας οι δύο Ρομά που κατηγορούνται για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά του 43χρονου Σακελλάρη Καθοπούλη, σε ακίνητο στη Ρόδο του οποίου εισήλθαν για να κλέψουν ένα κομμάτι καλώδιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «δημοκρατικής», ο 43χρονος, βρέθηκε στις 30 Μαΐου 2022 σε κωματώδη κατάσταση με πολλαπλά και σοβαρά τραύματα σε παράπηγμα εντός πρώην μάντρας σκραπ στο 4ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Ρόδου – Καλλιθέας από αστυνομικούς της ΔΙΑΣ.

Στο κατηγορητήριο εις βάρος του 34χρονου, αναφέρονται τα εξής:

«Κατηγορείται ως υπαίτιος του ό,τι στον κατωτέρω αναφερόμενο τόπο και χρόνο τέλεσε από πρόθεση με περισσότερες από μία πράξεις περισσότερα από ένα εγκλήματα, που τιμωρούνται από τον νόμο με στερητικές της ελευθερίας ποινές και με χρηματική ποινή και ειδικότερα:

Κατηγορείται ως υπαίτιος του ό,τι στον κάτωθι αναφερόμενο τόπο και χρόνο, ενεργώντας από κοινού και κατόπιν συναπόφασης με τον συγκατηγορούμενό του (…), έχοντας αποφασίσει να τελέσουν το αδίκημα της ανθρωποκτονίας, επιχείρησαν πράξη που περιέχει τουλάχιστον αρχή εκτέλεσης αυτού, πλην όμως η πράξη τους δεν ολοκληρώθηκε όχι από δική τους βούληση αλλά από εξωτερικά εμπόδια, ήτοι κατηγορείται για το αδίκημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση κατά συναυτουργία.

Συγκεκριμένα, στη Ρόδο και ειδικότερα στο 4° χλμ της Ε.Ο Ρόδου – Λίνδου τις απογευματινές ώρες της 30ή.5.2022 και’ πάντως μετά τις 19.38 αφού εισήλθαν σε περιφραγμένο οικόπεδο όπου βρίσκεται η οικία του ΚΑΘΟΠΟΥΛΗ ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΟΥ – ΠΑΝΤΕΛΗ του Παντελεήμονος προκειμένου να κλέψουν καλώδια που βρίσκονταν στο χώρο διαπληκτίστηκαν φραστικά μαζί του.

Κατά τη διάρκεια του διαπληκτισμού άρχισαν να του καταφέρουν με μανία επαναλαμβανόμενα χτυπήματα στο σώμα και κυρίως στο λαιμό, αυτός με ένα τμήμα μεταλλικού σίδερου διαστάσεων 57χ 29 και πάχους 3,5 cm που βρήκε στο οικόπεδο και ο συγκατηγορούμενός του με τα χέρια. Στη συνέχεια, αφού μετέφεραν μαζί το σώμα του παθόντος, ο οποίος είχε χάσει τις αισθήσεις του εξαιτίας της αιμορραγίας από τα χτυπήματα που είχε ήδη δεχθεί στο λαιμό, στο εσωτερικό του καταλύματός του κατάφεραν πλήγματα στο κεφάλι με το παραπάνω σίδερο.

Ωστόσο, την ανωτέρω πράξη τους δεν ολοκλήρωσαν όχι από τη δική τους βούληση αλλά από εξωτερικά εμπόδια, καθώς φοβήθηκαν μήπως γίνουν αντιληπτοί από τους διερχόμενους και έφυγαν εγκαταλείποντας τον παθόντα αιμόφυρτο. Σύμφωνα δε με την από 2.6.2022 με αριθ. πρωτοκόλλου Ιατροδικαστική Έκθεση Κλινικής Εξέτασης που υπογράφει ο ιατροδικαστής Παναγιώτης Κοτρέτσος ο παθών, ο οποίος εξακολουθεί να νοσηλεύεται διασωληνωμένος σε κωματώδη κατάσταση στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γ.Ν. Ρόδου «ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ» υπέστη: θλαστικό τραύμα στην αριστερή βρεγματική χώρα, σχήματος “Ι” συνολικού μήκου 7,5 εκ περίπου (υπό αυτού του τραύματος διαπιστώνεται εμπιεσματικό κάταγμα του βρεγματικού οστού με ακτινικές παρεκτάσεις).

Συνεπεία αυτών διαπιστώνεται λίαν εκτεταμένη θλάση της υποκείμενης εγκεφαλικής ουσίας με συνοδό έντονο εγκεφαλικό οίδημα και παρεκτόπιση της μέσης γραμμής, ενώ μικρά ιστοτεμάχια εγκεφαλικής ουσίας έχουν εκκρεύσει του τραύματος και έχουν ανευρεθεί πέριξ της θέσης που ανευρέθηκε το σώμα του παθόντος. Επίσης, εντοπίζονται θλαστικό τραύμα μήκους 1,7 εκ. περίπου στον πώγωνα, θλαστικό τραύμα μήκους 6,5 εκ περίπου από τη δεξιά κατώτερη παρειακή χώρα έως τη σύστοιχη υπογνάθια (υπό αυτού του τραύματος διαπιστώνεται κάταγμα της κάτω γνάθου), θλαστικό τραύμα μήκους 6 εκ περίπου, εγκαρσίως φερόμενο στην πρόσθια τραχηλική χώρα (υπό αυτού του τραύματος διαπιστώνεται κάταγμα του θυρεοειδούς χόνδρου και θλάση του θυρεοειδούς αδένα), θλαστικό τραύμα μήκους 15 εκ. περίπου από τη δεξιά τραχηλική χώρα έως την ανώτερη στερνική χώρα (υπό αυτού του τραύματος διαπιστώνονται τρεις ρήξεις του τοιχώματος της τραχείας και κάταγμα αυχενικού σπονδύλου) και θλαστικό τραύμα, κυκλικό διαμέτρου 2 εκ. περίπου στην αριστερή υποκλείδια χώρα (υπό αυτού του τραύματος διαπιστώνεται κάταγμα της αριστερής κλείδας).

Τα ανωτέρω τραύματα έχουν χαρακτήρα ιδιαίτερα ισχυρών πλήξεων με βαρύ θλον όργανο γενόμενα, επίμηκες με κοφτερή πλευρά και με σχήμα σε κάποιο σημείο του που έχει εγκαταλείψει το ανάλογο εντύπωμα, όπως στην περιγραφή του θλαστικού τραύματος της κεφαλής».

Υπενθυμίζεται ότι ο 34χρονος, που έχει απασχολήσει τις αρχές σε υποθέσεις κλοπών, ληστειών και ναρκωτικών, εξεταζόμενος ισχυρίστηκε ότι ο πατέρας του ήταν εκείνος που ξεκίνησε τον καυγά με τον 43χρονο και ότι πήρε το σίδερο που βρήκε δίπλα του όταν είδε ότι τον πλησίαζε για να τον χτυπήσει. Χτύπησε τον 43χρονο εκείνος πρώτος κι έπεσε κάτω.

Στην αρχική του κατάθεση είπε ότι είχε καταναλώσει ναρκωτικά με τον πατέρα του και είχε κάνει χρήση «δύο καρτέλες» Hypnosedon. Ισχυρίστηκε ότι πήγαν στην μάντρα για να βρουν ένα καλώδιο και ότι βγήκε από την οικία του ο 43χρονος και τους ρώτησε αρχικώς ευγενικά τι ήθελαν και ακολούθως, ενώ τους είχε πει να περιμένουν να τους φέρει ένα καλώδιο μπήκε στην καλύβα του και βγήκε κραδαίνοντας ένα κομμάτι γυαλί για να τους πλήξει.

Πώς έγινε το περιστατικό

Ο 50χρονος πατέρας, που έχει απασχολήσει ομοίως τις αρχές σε υποθέσεις κλοπών, ληστειών και ναρκωτικών, υποστήριξε ότι την επίμαχη ημέρα είχε πάει με τον γιο του στην κόρη του που μένει στ’ αμπέλια της ΚΑΪΡ. Οταν επέστρεφαν στον καταυλισμό του Κορακόνερου περνώντας από την παλιά μάντρα σκραπ θυμήθηκε ότι ήθελαν ένα κομμάτι καλώδιο για την γεννήτριά τους που χάλασε.

Η μάντρα όπως είπε έχει παντού συρματόπλεγμα, αλλά έχει μια τρύπα σε ένα σημείο και μπόρεσαν να περάσουν μέσα. Έψαξαν στην μάντρα και βρήκαν αυτό που έψαχναν. Ένα κομμάτι καλώδιο δηλαδή και είπε στον γιο του να φύγουν.

Δεν τον άκουσε και μπήκε σε ένα σπίτι εντός της μάντρας, ο ίδιος πήρε το καλώδιο και έφυγε. Μετά από λίγο άκουσε καυγά και επειδή ξέρει ότι ο γιος του θυμώνει εύκολα πήγε να τον «μαζέψει». Ισχυρίστηκε ότι ο γιος του είναι νευρικός, άρρωστος και αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα ενώ έχει χτυπήσει και τον ίδιο και του έχει σπάσει τα δόντια. Όταν πλησίασε είδε τον γιο του να κρατά ένα σίδερο, του είπε ότι τσακώθηκε με κάποιον και πέταξε το σίδερο.

Σχετικές ειδήσεις