ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Ρόδος: Δύο Ρομά οι δράστες της επίθεσης με μαχαίρι σε βάρος του 43χρονου

Ρόδος: Δύο Ρομά οι δράστες της επίθεσης με μαχαίρι σε βάρος του 43χρονου
Ρόδος: Πατέρας και γιος οι δύο Ρομά που παραδέχθηκαν ότι επιτέθηκαν στον 43χρονο
dimokratiki.gr

Ρόδος: Πατέρας και γιος οι δύο Ρομά που παραδέχθηκαν ότι επιτέθηκαν στον 43χρονο

Εξιχνιάστηκε, μετά από έρευνα, των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου η απόπειρα ανθρωποκτονίας του 43χρονου ο οποίος στις 30 Μαΐου βρέθηκε από αστυνομικούς σε κωματώδη κατάσταση μετά τα σοβαρά τραύματα που δέχθηκε κατά τη διάρκεια της επίθεσης σε παράπηγμα στο 4ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Ρόδου – Καλλιθέας

Για την υπόθεση αυτή ταυτοποιήθηκαν ως δράστες δύο Ρομά ηλικίας 34 και 50 ετών, γιος και πατέρας, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε ποινική δικογραφία για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία και οπλοχρησία.

Οι αστυνομικοί έφτασαν στους δύο δράστες μετά από στοιχεία που περισυνέλλεξαν στο χώρο της επίθεσης αλλά και από υλικό που κατέγραψαν κάμερες ασφαλείας.

Συγκεκριμένα οι δύο δράστες στις 19:38 της 30ης Μαΐου μπήκαν στο περιφραγμένο οικόπεδο που βρίσκεται το σπίτι του θύματος με σκοπό την κλοπή καλωδίων. Αρχικά διαπληκτίστηκαν μαζί του και στη συνέχεια βιαιοπράγησαν εναντίον του. Ο πρώτος κραδαίνοντας σίδερο που βρήκε στο χώρο κινήθηκε προς το θύμα και του κατάφερε ένα χτύπημα στον λαιμό με αποτέλεσμα να τον ρίξει στο έδαφος και συγκεκριμένα σε σημείο που χρησίμευε ως ζυγός μετάλλων (πλάστιγγα). Εκεί τον χτύπησε με το σίδερο ξανά με σφοδρότητα και μανία επανειλημμένα και με ανθρωποκτόνο πρόθεση και δόλο στο κεφάλι και στον θώρακα.

To σίδερο με το οποίο χτύπησαν τον 43χρονο οι δύο δράστες

Ακολούθως, προκειμένου να αποπροσανατολίσει τις αρχές και να αποκρύψει τα στοιχεία έβγαλε τα ρούχα και τα υποδήματά του και τα έκαψε πλησίον του καταυλισμού του Κορακόνερου. Επίσης, έκρυψε την σιδερένια γωνία που χρησιμοποίησε ως όπλο σε οικόπεδο ιδιοκτησίας της ΕΡΤ.

Σημειώνεται ότι αυτόπτης μάρτυρας αναγνώρισε με απόλυτη βεβαιότητα τον δεύτερο, τον πατέρα του πρώτου, που βρισκόταν στο σημείο. Από την έρευνα των αστυνομικών στον καταυλισμό βρέθηκαν ρούχα του δεύτερου.

Το πρωί της Πέμπτης οι δύο Ρομά προσήχθησαν στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου όπου εξεταζόμενοι παραδέχθηκαν και περιέγραψαν την πράξη τους με αποτέλεσμα να συλληφθούν έπειτα από έκδοση σχετικού εντάλματος. Όσο για τον 43χρονο παραμένει νοσηλευόμενος στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου σε καταστολή με μηχανική υποστήριξη αναπνοής.

Σχετικές ειδήσεις