ΕΛΛΑΔΑ

Ρεπορτάζ Newsbomb.gr: Η μονοήμερη εκδρομή μετατράπηκε σε τραγωδία - Έτσι «έσβησε» ο άτυχος 15χρονος

Ρεπορτάζ Newsbomb.gr: Η μονοήμερη εκδρομή μετατράπηκε σε τραγωδία - Έτσι «έσβησε» ο άτυχος 15χρονος
«Έκαναν κάρπα, έκαναν τα πάντα. Όμως το παιδί δυστυχώς δεν ανταποκρινόταν»
thestival.gr

Χαλκιδική: Στην παραλία υπήρχε ναυαγοσώστης ο οποίος χρησιμοποίησε απινιδωτή για να σώσει τον 15χρονο.

Το μεσημέρι της Κυριακής (28/08) ανασύρθηκε νεκρός ένας 15χρονος που κολυμπούσε στην παραλία Νέα Φλογητά στην Χαλκιδική.

Για το τραγικό περιστατικό μίλησε στο Newsbomb.gr ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Νέων Φλογητών, Άγγελος Ιωαννίδης, ο οποίος ανέφερε χαρακτηριστικά «το παιδί ήταν από τη Σκύδρα και ήρθε με την παρέα του από Θεσσαλονίκη με λεωφορείο για μονοήμερη εκδρομή για μπάνιο. Ήταν μια παρέα με 6, 7, 8 άτομα. Την ώρα που κολυμπούσε στη θάλασσα έπαθε μάλλον ανακοπή, όμως ακόμα δεν μπορούμε να ξέρουμε λεπτομέρειες για το πως έγινε. Αμέσως τον έβγαλαν έξω, υπήρχε και ναυαγοσώστης στην περιοχή και άρχισαν να κάνουν μαλάξεις».

Ο κ. Ιωαννίδης τόνισε πως «έκαναν ΚΑΡΠΑ, έκαναν τα πάντα. Όμως το παιδί δυστυχώς δεν ανταποκρινόταν. Έφερα κι εγώ προσωπικά τον απινιδωτή του χωριού αλλά δυστυχώς δεν μπόρεσε να επανέλθει. Κάναμε ότι μπορούσαμε καλύτερο και όσο πιο γρήγορα μπορούσαμε αλλά δυστυχώς χωρίς αποτέλεσμα».

Ο 15χρονος μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Κέντρο Υγείας Μουδανιών όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Οι πρώτες ενδείξεις από το Λιμενικό Σώμα είναι ότι ο ανήλικος πνίγηκε, όμως θα διενεργηθεί νεκροψία-νεκροτομή ώστε να αποσαφηνιστούν πλήρως τα αίτια της τραγωδίας. Ένα από τα σενάρια που εξετάζεται είναι ο 15χρονος να έπαθε ανακοπή καρδιάς την ώρα που κολυμπούσε στη θάλασσα.