ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Αποζημίωση 5,6 εκατ. ευρώ ζητούν οι γονείς της αδικοχαμένης 14χρονης Γωγώς

Θεσσαλονίκη: Αποζημίωση 5,6 εκατ. ευρώ ζητούν οι γονείς της αδικοχαμένης 14χρονης Γωγώς
Ο πατέρα Βησσαρίωνας που έχασε την 14χρονη κόρη του.
GRTimes.gr

Αποζημίωση ζητούν οι γονείς της 14χρονης Γωγώ που πέθανε μετά από επέμβαση για γαστρικό δακτύλιο στη Θεσσαλονίκη

Δεκατέσσερις μήνες μετά τον θάνατο της 14χρονης μαθήτριας που πέθανε έπειτα από επέμβαση τοποθέτησης γαστρικού δακτυλίου, οι εξελίξεις στην υπόθεση δεν έχουν τέλος.

Ο χαμός της ανήλικης Γωγώς βύθισε σε θλίψη την οικογένεια της ενώ συζητήθηκε εκτενώς το μπούλινγκ που δεχόταν το κορίτσι λόγω της εμφάνισής της και των επιπλέον κιλών της.

Τα σχόλια που άκουγε την οδήγησαν στην απόφαση να ζητήσει τη συνδρομή των γονιών της προκειμένου να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση που, όμως, δυστυχώς στοίχισε την ίδια της τη ζωή.

«Ο ίδιος ο κατηγορούμενος δεν μπορεί να βάλει “τελεία” και να σταματήσει να απασχολεί τη Δικαιοσύνη. Αυτόν τον ρόλο αναλαμβάνει για ακόμη μία φορά η Δικαιοσύνη όπου εκκρεμεί τόσο η ποινική όσο και η αστική δικογραφία μετά την άσκηση της αγωγής», είπε στο GRTimes.gr η δικηγόρος της οικογένειας ποινικολόγος Κική Πακιρτζίδου.

Η οικογένεια, σύμφωνα με όσα λέει η δικηγόρος Κική Πακιρτζίδου, παρακολουθεί την εξέλιξη και κατέθεσε υπόμνημα με αίτημα την άσκηση ποινικής δίωξης για το αδίκημα της θανατηφόρας έκθεσης κατ’ άρθρο 306 ΠΚ σε βάρος του ιατρού και τα αδικήματα της πλαστογραφίας και της υπεξαγωγής εγγράφου.

Παράλληλα οι δικαστικοί πραγματογνώμονες αναφέρουν ότι υπάρχει ευθύνη για τον θάνατο της ανήλικης, αφού ο ιατρός υπέβαλε ένα παιδί 15 ετών σε μια επέμβαση -που γίνεται σε άτομα άνω των 18 ετών- κατά την διάρκεια της οποίας προκάλεσε διπλή τρώση του στομάχου, σύμφωνα με όσα λέει η κ. Πακιρτζίδου.

«Η ανήλικη εμφάνισε αμέσως μετά, πόνο, αδυναμία και κακουχία, αλλά ο ιατρός χωρίς να κάνει καμία εξέταση της χορήγησε εξιτήριο με μόνη την σύσταση να λαμβάνει παρακεταμόλη και ενέσεις Voltaren, σύσταση την οποία δεν άλλαξε παρά το ότι ενημερωνόταν από τους γονείς για τη συνεχή επιδείνωση της κατάστασης της ανήλικης. Όλα αυτά, ενώ ο ίδιος ιατρός είχε καταδικαστεί αμετάκλητα για τον θάνατο μιας γυναίκας μετά την τοποθέτηση γαστρικού δακτυλίου και ήταν κατηγορούμενος για τον θάνατο και ενός νέου άνδρα και πάλι μετά την τοποθέτηση γαστρικού δακτυλίου.

Επιπλέον κατατέθηκε αγωγή ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης σε βάρος του ιατρού και της ιδιωτικής κλινικής για τη διεκδίκηση των αστικών αξιώσεων των συγγενών λόγω της ψυχικής οδύνης από τον θάνατο της Γωγούς», κατέληξε η γνωστή ποινικολόγος Κική Πακιρτζίδου.