ΕΛΛΑΔΑ

Πιερρακάκης: «Ιατρικές εξετάσεις μέσω του MyHealth και αντίγραφα πτυχίων στο gov.gr»

Πιερρακάκης: «Ιατρικές εξετάσεις μέσω του MyHealth και αντίγραφα πτυχίων στο gov.gr»

Νέες ψηφιακές υπηρεσίες προς τους πολίτες θα είναι σύντομα διαθέσιμες, όπως δήλωσε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης.

Νέες διευκολύνσεις στην καθημερινότητα των πολιτών προανήγγειλε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, στους τομείς της Υγείας και της Εκπαίδευσης, με συνέντευξή του στον «Ελεύθερο Τύπο».

Όπως ανέφερε ο κ. Πιερρακάκης, «ήδη στην άυλη συνταγογράφηση έχουν εγγραφεί περισσότεροι από 3.800.000 συμπολίτες μας, ενώ τους τελευταίους μήνες σταθερά πάνω από το 40% των συνταγών εκδίδεται άυλα. Μέσα στο καλοκαίρι νομοθετήσαμε τη δυνατότητα των πολιτών να εκδίδουν μέσω του gov.gr τα αποτελέσματα διαγνωστικών εξετάσεων, τα οποία θα προστεθούν και στην εφαρμογή του MyHealth».

Επίσης, ο υπουργός αποκάλυψε ότι έρχονται αλλαγές και στον τομέα της Δικαιοσύνης, καθώς «την ερχόμενη εβδομάδα, μαζί με τον αρμόδιο υπουργό, Κώστα Τσιάρα, θα παρουσιάσουμε το σύστημα για τις υπηρεσίες τηλεδιάσκεψης σε δικαστήρια και σωφρονιστικά καταστήματα».

Παράλληλα σημείωσε πως, «η ψηφιοποίηση της Δικαιοσύνης είναι ένα πολύ ευρύτερο ζήτημα. Πρόκειται για ένα πεδίο στο οποίο η ψηφιοποίηση μπορεί μπορεί να παραγάγει σημαντική προστιθέμενη αξία».

Και στον τομέα της Παιδείας, όμως, οι παρεμβάσεις του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης συνεχίζονται, καθώς σύμφωνα με τον Κυριάκο Πιερρακάκη, «πρόκειται να προστεθεί η δυνατότητα των αποφοίτων πανεπιστημίων να εκδίδουν μέσω του gov.gr αντίγραφο του τίτλου σπουδών τους. Με αυτό τον τρόπο διευκολύνουμε τους πολίτες, αποφορτίζουμε τις υπηρεσίες των πανεπιστημίων και ενισχύουμε τη διαφάνεια».