ΕΛΛΑΔΑ

Μαρτυρία στο Newsbomb.gr για την τραγωδία στη Μυτιλήνη: «Θα σκότωνε και τον αδερφό του...»

Μαρτυρία στο Newsbomb.gr για την τραγωδία στη Μυτιλήνη: «Θα σκότωνε και τον αδερφό του...»
Δείτε τις φωτογραφίες

«Θα έπρεπε από χρόνια να βρίσκεται φυλακή. Τον συντηρούσα σε όλη μας τη ζωή» λέει το θύμα στη Μυτιλήνη

Σε εμπρησμό, που προκάλεσε ο ίδιος, οφείλεται ο θάνατος 71χρονου στη Μυτιλήνη.

Ειδικότερα, τα ξημερώματα της Δευτέρας, ο δράστης εισέβαλε με αυτοκίνητο στο κατάστημα του αδελφού του και έβαλε φωτιά, ενώ νωρίτερα είχε βάλει φωτιά και στο σπίτι του.

Σύμφωνα με μαρτυρία κατοίκου στο Newsbomb.gr ο 71χρονος αργά το βράδυ της Κυριακής πήγε στο σπίτι του 63χρονου αδελφού του έσπασε το τζάμι και έριξε μολότοφ. Το σπίτι κάηκε μερικώς, ενώ ο δράστης προκάλεσε φθορές και στο αυτοκίνητο που βρισκόταν παρκαρισμένο εκεί.

307725354_634685351594237_1864337772578015106_n.jpg
Ο ιδιοκτήτης του καταστήματος

«Αφού έκαψε το σπίτι, ήρθε στο κέντρο του χωριού, στο σημείο που διατηρεί κατάστημα με ρούχα ο 63χρονος αδελφός του. Εκεί απέναντι έχει ένα καφενείο. Περίμενε μέχρι να κλείσει. Μόλις έκλεισε πήρε ένα μικρό αγροτικό γεμάτο με φιάλες υγραερίου και μπούκαρε στο κατάστημα. Πήρε φωτιά το αγροτικό, το μαγαζί κάηκε ολοσχερώς και ο 71χρονος έχασε τη ζωή του. Ο δράστης ήθελε να αυτοκτονήσει», είπε κάτοικος του χωριού φανερά συγκλονισμένος από αυτό που συνέβη.

«Κανείς δεν ήξερε την ύπαρξη αυτού του ανθρώπου. Έλειπε χρόνια στην Αμερική και τώρα τελευταία είχε γυρίσει στη Θεσσαλονίκη. Είχε κάποιες μέρες που ήρθε στο νησί και έμενε στη Καλλονή. Ακούγεται ότι είχανε θέματα περιουσιακά, αλλά κανείς δεν γνώριζε κάτι μέχρι σήμερα. Ευτυχώς δεν πήρε την καραμπίνα να σκοτώσει τον αδελφό του» προσθέτοντας πως ο 63χρονος είναι συντετριμμένος και σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση.

Στην περιοχή έφτασαν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής προκειμένου να ελέγξουν και να σβήσουν το συντομότερο δυνατό τη φωτιά.

Ο Άγγελος Κρικλάνης μιλά για τον αδελφό του που του έκαψε μαγαζί και σπίτι

Ο Άγγελος Κρικλάνης, μιλά στο stonisi.gr για μια απίστευτη κατάσταση την οποία με δυσκολία περιγράφει.

«Δεν μπορώ να πιστέψω αυτό που συνέβη. Ο αδελφός μου είχε γενικά μια προβληματική συμπεριφορά απέναντί μου και απέναντι γενικά στην κοινωνία. Θα έπρεπε από χρόνια να βρίσκεται φυλακή. Τον συντηρούσα σε όλη μας τη ζωή. Το τελευταίο διάστημα υπήρχαν αρκετά ζητήματα σοβαρά.

Έβαλε φωτιά στο σπίτι και στο μαγαζί μου με ρούχα και είδη δώρων. Ευτυχώς πρόλαβα και βγήκα έξω, είναι απίστευτα όλα αυτά».

Σοκαρισμένος είναι και ο αντιδήμαρχος της περιοχής Γιώργος Αλάνης, το σπίτι του οποίου είναι ακριβώς απέναντι από αυτό που κάηκε.

«Όταν αντιλήφθηκα τι συμβαίνει, ειδοποιήσαμε αμέσως αστυνομία και πυροσβεστική. Η φωτιά ήταν πολύ επικίνδυνη και υπήρχε σοβαρό ενδεχόμενο να επεκταθεί και στα γύρω καταστήματα και σπίτια, διότι ήταν εντός του οικισμού.

Είναι μια τραγική κατάσταση και δεν υπάρχουν λόγια για να την περιγράψουν. Αυτή τη στιγμή υπάρχει ένας νεκρός στο αυτοκίνητο, δεν ξέρουμε αν είναι ο δράστης ή κάποιος άλλος, περιμένουμε να γίνει ο απεγκλωβισμός».

Σχετικές ειδήσεις:

Μυτιλήνη - Πολιχνίτο: Πράξη εκδίκησης -΄Εκαψε σπίτι και κατάστημα

Μυτιλήνη: Νεκρός άνδρας μετά από φωτιά που ξέσπασε σε σπίτι στον Πολίχνιτο

Μυτιλήνη: Στη φυλακή καθηγητής για προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας 9 μαθητριών του