ΕΛΛΑΔΑ

Η εγγονή του Μεταξά απαντά στον Πλεύρη για τον ναζιστικό χαιρετισμό

Η εγγονή του Μεταξά απαντά στον Πλεύρη για τον ναζιστικό χαιρετισμό
...στη δίκη της Χρυσής Αυγής
INTIME NEWS

Ιωάννα Φωκά: Τον άδειασε αναρτώντας φωτογραφία του παππού της που διαψεύδει τον δικηγόρο και γράφοντας «έτσι χαιρετούσε ο Μεταξάς»

Η εγγονή του δικτάτορα Ιωάννη Μεταξά, Ιωάννα Φωκά, έδωσε τη δική απάντηση στον Κωνσταντίνο Πλεύρη αφότου ο ίδιος δήλωσε πως ο χαιρετισμός του στη δίκη της Χρυσής Αυγής ήταν ίδιος με τον χαιρετισμό του παππού της.

Ιωάννα ΦωκάFacebook

Συγκεκριμένα, η αρχαιολόγος Ιωάννα Φωκά, παιδί της μικρότερης κόρης του Ιωάννη Μεταξά, Νανάς, από τον γάμο της με τον γιατρό παθολόγο Ευγένιο Φωκά, ανάρτησε μια σειρά από ιστορικές φωτογραφίες του παππού της, στην προσωπική της σελίδα στο Facebook με την φράση «Καλημέρα Ελλάδα! Έτσι χαιρετούσε ο Μεταξάς», στέλνοντας έτσι τη δική της απάντηση στον δικηγόρο αναφορικά με το πώς χαιρετούσε εκείνος τα πλήθη.

Σύμφωνα με την Ιωάννα Φωκά, ακόμα κι αν οι άλλοι δίπλα του χαιρετούσαν ναζιστικά με την ανύψωση του δεξιού χεριού, ο Ιωάννης Μεταξάς δεν έχει αποτυπωθεί σε τέτοια στάση

Να θυμίσουμε ότι, ο Κωνσταντίνος Πλεύρης, εκπροσωπεί τον Ιωάννη Λαγό στη δίκη της Χρυσής Αυγής. Ο δικηγόρος παρουσίασε στο δικαστήριο ασπρόμαυρες φωτογραφίες από την «Εθνική Οργάνωση Νεολαίας» του Μεταξά όπου όλοι χαιρετούσαν ναζιστικά, ενώ μεταξύ άλλων μίλησε για «αυνάνες της Αριστεράς».

«Κάποιες εφημερίδες έγραψαν ότι ο Λαγός είναι πρώην ευρωβουλευτής. Κάποιοι τον αποκαλούν δολοφόνο. Υπάρχει παραβίαση τεκμηρίου αθωότητας. Υπάρχει απόφαση δικαστική που λέει ότι ο Κωνσταντίνος Πλεύρης έχει σχέση με τον ελληνικό εθνικισμό και όχι με τον ναζισμό και να μην ακούτε τους αυνάνες της Αριστεράς. Εμείς πιστεύουμε στον Μεταξά και χαιρετάμε έτσι» είχε πει ο δικηγόρος ενώπιον του δικαστηρίου.

Διαβάστε επίσης:

Δίκη Χρυσής Αυγής: Νέος ναζιστικός χαιρετισμός από τον Πλεύρη