ΕΛΛΑΔΑ

Υπολειτουργεί το νοσοκομείο της Σύρου καταγγέλλουν οι πολίτες

Υπολειτουργεί το νοσοκομείο της Σύρου καταγγέλλουν οι πολίτες
Στους δρόμους οι υγειονομικοί με συνθήματα
debater

Εμπόδισαν μέχρι και τον απόπλου πλοίου - Το DEBATER κατέγραψε εικόνες

Σύρος: «Συναγερμός» για το νοσοκομείο καθώς όπως καταγγέλλουν στο DEBATER η υποστελέχωση του έχει «φτάσει στο κόκκινο».

Υγειονομικοί και απλοί πολίτες βγήκαν στους δρόμους με πλακάτ και συνθήματα ώστε να κάνουν γνωστή την κατάσταση. Εμπόδισαν μέχρι και τον απόπλου πλοίου καθώς όπως θα δείτε στις εικόνες που σας μεταφέρει το DEBATER στάθηκαν μπροστά στην μπουκαπόρτα του.

Όπως αναφέρουν στα αιτήματα τους οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο, δεν έχουν ψυχίατρο, νευρολόγο, διευθυντή στη χειρουργική κλινική, ενώ μέχρι τέλος του έτους δεν θα έχουν ούτε παθολογοανατόμο για να γίνονται βιοψίες. Μάλιστα τονίζουν ότι η ίδια εικόνα υπάρχει και στην καρδιολογική κλινική καθώς ο διευθυντής μέχρι τέλος του έτους δεν θα βρίσκεται στη θέση του.

Όπως τονίζει ένας εργαζόμενος στο DEBATER: «με οριακό ιατρικό προσωπικό στα εργαστήρια πάντα θα κινδυνεύουμε και θα ζητιανεύουμε γιατρούς από την ΥΠΕ. Δεν λειτουργεί εδώ και καιρό η Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ) και η παιδιατρική. Σερνόμαστε στην κυριολεξία από την κόπωση».

Τέλος αναφέρουν ότι η 2η ΥΠΕ στέλνει σε άλλα νησιά γιατρούς του νοσοκομείου όταν το ίδιο το νοσοκομείο είναι υποστελεχωμένο.

Να τονίσουμε ότι ως ένδειξη συμπαράστασης στην κινητοποίηση σήμερα τα καταστήματα στο νησί παρέμειναν κλειστά.

Πηγή: debater.gr