ΕΛΛΑΔΑ

Ιεράπετρα: Στη Σλοβενία η σορός της αδικοχαμένης τουρίστριας

Ιεράπετρα: Στη Σλοβενία η σορός της αδικοχαμένης τουρίστριας

Ιεράπετρα: Ο σύζυγος και ο γιος της αδικοχαμένης τουρίστριας έφυγαν επίσης από το νησί νωρίς το πρωί της Τετάρτης

Στη Σλοβενία μεταφέρθηκε νωρίς το πρωί της Τετάρτης η σορός της αδικοχαμένης 47χρονης τουρίστριας που έχασε τη ζωή της όταν καταπλακώθηκε από βράχο που έπεσε την ώρα που κοιμόταν, σε δωμάτιο ξενοδοχείου που έμενε με τον σύζυγο και τον γιο της.

Σύμφωνα με πληροφορίες της τοπικής ιστοσελίδας cretapost, τόσο ο 51χρονος σύζυγος της άτυχης Γιασμίν Ριχάρ όσο και ο 9χρονος γιος της άλλαξαν τα εισιτήρια και αναχώρησαν αιφνιδιαστικά από την Κρήτη νωρίς σήμερα το πρωί.

Στο τοπικό μέσο μίλησε ο Δήμαρχος της Ιεράπετρας κ. Θεοδόσης Καλαντζάκης ο οποίος ανέφερε ότι «η πρέσβειρα της Σλοβενίας επικοινώνησε μαζί μας και μας ευχαρίστησε για την φιλοξενία ενώ και ο πατέρας ευχαρίστησε γιατρούς και διασώστες για την προσπάθεια που κατέβαλλαν να σώσουν το παιδί του».

Να υπενθυμίσουμε, ότι ο 9χρονος χρειάστηκε να νοσηλευτεί στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας με τραύματα στο κεφάλι και τα πόδια, με τον πατέρα του να μην λείπει ούτε στιγμή από το πλευρό του.

Οι τοπικές Αρχές μερίμνησαν για τη μεταφορά του πατέρα και του παιδιού σε άλλο ξενοδοχείο της Ιεράπετρας και τη διαμονή τους εκεί για όσο διάστημα επιθυμούσαν μετά το τραγικό περιστατικό του χαμού της 47χρονης συζύγου και μητέρας.

Όπως τόνισε ο κ. Καλαντζάκης, «οι Αρχές, εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα, είχαν επικεντρωθεί στην απέναντι πλαγιά όπου υπήρχαν επικίνδυνα βράχια «έτοιμα» να πέσουν στο πολυσύχναστο οδόστρωμα».

Σημειώνεται ωστόσο ότι σε εκείνη την πλαγιά δεν υπάρχει τουριστικό κατάλυμα.

Η συγκλονιστική λεπτομέρεια στην υπόθεση είναι πως η 47χρονη τουρίστρια έπασχε από καρκίνο και υποβάλλονταν σε χημειοθεραπείες. Σε ένα διάλειμμα της θεραπείας της με τον σύζυγό της επέλεξαν να επισκεφθούν την Κρήτη για μερικές μέρες ξεκούρασης.

Το χρονικό της μοιραίας κατολίσθησης

Αργά το βράδυ του περασμένου Σαββάτου έγινε γνωστό πως η Πυροσβεστική δέχθηκε κλήση για απεγκλωβισμό μίας γυναίκας σε ξενοδοχείο όπου ένας βράχος έπεσε μετά από αποκόλληση από το βουνό.

Αποτέλεσμα των ερευνών ήταν ο εντοπισμός της γυναίκας η οποία είχε χάσει τη ζωή της από ασφυξία αφού καταπλακώθηκε από τον βράχο.

Οι διασώστες κατάφεραν να σώσουν τον 9χρονο γιο τους ενώ ο πατέρας, που βρίσκονταν σε διαφορετικό δωμάτιο, πετάχτηκε έντρομος έξω και είχε την ατυχία να δει με τα μάτια του το δράμα που «τύλιξε» την οικογένεια του.

Διαβάστε επίσης:

Κρήτη: Γιατί έπεσε ο βράχος - Τι αποκαλύπτει γεωλόγος

Τραγωδία στην Ιεράπετρα: Ασφυξία η αιτία θανάτου της 47χρονης

Κρήτη: «Σκάψαμε 1,5 μέτρο για να βρούμε τη γυναίκα», λένε οι διασώστες