ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός: Πυκνή ομίχλη στη Μαλακάσα – Προσοχή στις μετακινήσεις

Καιρός: Πυκνή ομίχλη στη Μαλακάσα – Προσοχή στις μετακινήσεις

Η κακοκαιρία ARIEL έχει σκεπάσει την Ελλάδα και έχοντας φέρει μαζί της ισχυρές βροχές, καταιγίδες και ομίχλη ακόμα και στην Αθήνα. 

Πέπλο ομίχλης έχει καλύψει την περιοχή της Μαλακάσας και του Ωρωπού, με τις συνθήκες στην Εθνική Οδό να απαιτούν προσοχή.

Όπως βλέπετε και στις εικόνες που μεταδίδει το Newsbomb.gr, η χαμηλή νέφωση έχει σκεπάσει όλη την περιοχή, με τους οδηγούς να μειώνουν ταχύτητα.

Η Τροχαία είναι σε ετοιμότητα για να διευκολύνει τις μετακινήσεις, ενώ όλος ο κρατικός μηχανισμός είναι επί ποδός για να αντιμετωπίσει συνέπειες της κακοκαιρίας ARIEL.

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ:

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ:

Πού θα «χτυπήσει» η ARIEL τις επόμενες ώρες

Σε εξέλιξη είναι το κύμα κακοκαιρίας ARIEL που από το πρωί της Τρίτης δίνει ισχυρές βροχές σε πολλές περιοχές της χώρας, ενώ αισθητή είναι και η πτώση της θερμοκρασίας.

Κύρια χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας, σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων της ΕΜΥ, είναι τα μεγάλα ύψη βροχής, οι μεγάλες ραγδαιότητες βροχόπτωσης, η μεγάλη συχνότητα κεραυνών στα θαλάσσια-παραθαλάσσιατμήματα αλλά και οι θυελλώδεις άνεμοι που θα δτάσουν έως και τα 8 μποφόρ. Η κακοκαιρία θα διαρκέσει έως και τις βραδινές ώρες της Πέμπτης (01-12-2022).

Τα καιρικά φαινόμενα σήμερα Τετάρτη είναι ιδιαίτερα έντονα στην κεντρική Μακεδονία (κυρίως νομούς Πιερίας και Χαλκιδικής) και στα βορειοανατολικά τμήματα της Θεσσαλίας.

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ, τις επόμενες ώρες, αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες:

Α. Στο Ιόνιο, την Πελοπόννησο, τη δυτική και την ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), την Εύβοια και τη δυτική και τη νότια Κρήτη μέχρι τις προμεσημβρινές ώρες της Πέμπτης (01-12-2022).

Β. Στην κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία και τις Σποράδες από νωρίς το απόγευμα της Τετάρτης (30-11-2022) μέχρι και τις μεσημβρινές ώρες της Πέμπτης (01-12-2022).

Γ. Στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα την Πέμπτη (01-12-2022) από νωρίς το πρωί μέχρι και το βράδυ.

Δείτε ΕΔΩ με ένα κλικ που βρέχει τώρα

Απεικόνιση της κακοκαιρίας ARIEL το μεσημέρι της Τετάρτης

Το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών / meteo.gr αξιοποιώντας δορυφορικά δεδομένα και το εκτεταμένο δίκτυο μετεωρολογικών σταθμών που έχει αναπτύξει, δημιούργησε την νέα υπηρεσία «METEONOW». Με χρήση δεδομένων του μετεωρολογικού δορυφόρου Meteosat – 11 και εξειδικευμένου λογισμικού απεικονίζονται σε σχεδόν πραγματικό χρόνο οι περιοχές όπου υπάρχει πιθανότητα βροχόπτωσης ή χιονόπτωσης στα διάφορα τμήματα της χώρας. Στους ίδιους χάρτες, οι οποίοι ανανεώνονται κάθε 15 λεπτά, σημειώνονται και οι θέσεις όλων των ενεργών μετεωρολογικών σταθμών του δικτύου καθώς και αυτών που καταγράφουν βροχόπτωση ή χιονόπτωση.

Στην εικόνα που ακολουθεί παρουσιάζονται οι περιοχές όπου υπήρξε πιθανότητα βροχόπτωσης καθώς και οι σταθμοί όπου καταγράφηκε βροχόπτωση κατά το διάστημα 11:55 – 12:10 της Τετάρτης 30/11. Μέσα στην εικόνα περιέχεται πίνακας με τα 8 μεγαλύτερα ύψη βροχόπτωσης στη χώρα κατά το πρώτο δωδεκάωρο της ημέρας.

Δείτε LIVE πώς κινείται η κακοκαιρία Αριέλ

Ακολουθήστε το Newsbomb και στο κανάλι μας στο YouTube

Σχετικές ειδήσεις