Ιερώνυμος για Πάπα: Ευγνωμοσύνη για τα θραύσματα του Παρθενώνα

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος εξέφρασε την  ευγνωμοσύνη αλλά και τη συγκίνησή του για την απόφαση του Πάπα Φραγκίσκου να του προσφέρει τρία θραύσματα του Παρθενώνα που βρίσκονται στο Μουσείο του Βατικανού.

Ιερώνυμος για Πάπα: Ευγνωμοσύνη για τα θραύσματα του Παρθενώνα
1'

Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος, με αφορμή το σημερινό επίσημο ανακοινωθέν του Βατικανού για την προσφορά εκ μέρους του Πάπα Φραγκίσκου προς τον Προκαθήμενο της Ελλαδικής Εκκλησίας τριών θραυσμάτων του Παρθενώνα, τα οποία φυλάσσονται στα Μουσεία του Βατικανού, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του.

Συγκεκριμένα τόνισε ότι πρόκειται για μια κίνηση γενναιόδωρη και συνάμα πλήρους συμβολισμών προσφοράς.

«Με αισθήματα ειλικρινούς ευγνωμοσύνης και συγκινήσεως υποδεχθήκαμε σήμερα την επισημοποίηση της βουλήσεως του φίλου Πάπα Φραγκίσκου και πολυσέβαστου Προκαθημένου της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας να παραδώσει στην μετριότητά μου τρία θραύσματα, προερχόμενα από τον Παρθενώνα, τα οποία φυλάσσονται τα Μουσεία του Βατικανού».

Επιπρόσθετα, σύμφωνα με το ανακοινωθέν που εξεδόθη από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Συνόδου, ο Μακαριώτατος Ιερώνυμος σχολίασε πως:

«Το προσεχές διάστημα θα διευκρινισθούν, κατόπιν συνεννοήσεως με τις αρμόδιες αρχές, οι λεπτομέρειες για την ολοκλήρωση αυτής της γενναιόδωρης πράξεως και συνάμα πλήρους συμβολισμών προσφοράς. Ευχαριστούμε εκ βάθους καρδίας τον Πάπα Φραγκίσκο για την μαρτυρία που δίδει στον κόσμο, αλλά και σε εμάς στην Ελλάδα, δι' αυτής της πρωτοβουλίας του».

Διαβάστε σχετικά:

Βατικανό: Η επιστροφή των θραυσμάτων του Παρθενώνα και οι ευχαριστίες

Ο Πάπας δωρίζει στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμo θραύσματα του Παρθενώνα

Γλυπτά του Παρθενώνα: Κατά της επανένωσης η Βρετανίδα υπ. Πολιτισμού

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή