ΕΛΛΑΔΑ

Ρούλα Πισπιρίγκου: Αυτές είναι οι ερωτήσεις της ανακρίτριας που την ενόχλησαν

Ρούλα Πισπιρίγκου: Αυτές είναι οι ερωτήσεις της ανακρίτριας που την ενόχλησαν

«Κουτσομπολίστικες» οι ερωτήσεις που έκανε στην Ρούλα Πισπρίγκου η ανακρίτρια σύμφωνα με τον δικηγόρο της, Αλέξη Κούγια

Προφυλακιστέα και για τους θανάτους των άλλων δύο κοριτσιών της, της Μαλένας και της Ίριδας, κρίθηκε την Πέμπτη (12/1) η κατηγορούμενη μητέρα από την Πάτρα.

Η απολογία της 34χρονης ολοκληρώθηκε έπειτα από δύο ημέρες καθώς την Τετάρτη η διαδικασία διεκόπη λόγω του εκνευρισμού από την πλευρά της κατηγορουμένης για τις «κουτσομπολίστικες» ερωτήσεις που της έθετε η ανακρίτρια, όπως τουλάχιστον ισχυρίστηκε ο συνήγορός της, Αλέξης Κούγιας.

Η κατηγορουμένη χθες απάντησε ενώπιον δυο εισαγγελέων και όχι της ανακρίτριας, καθώς είχε ολοκληρώσει την διαδικασία.

«Κατανυκτική ήταν η ακροαματική διαδικασία ενώπιον του εισαγγελέα που θα γνωμοδοτήσει, επιτέλους σε αυτήν την υπόθεση. Οι δυο εισαγγελείς έκαναν περίπου 1,5 ώρα καταπληκτικές ερωτήσεις "to the point", ακριβώς στην κατηγορία» δήλωσε ο κ. Κούγιας μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, σύμφωνα με το ρεπορτάζ που προβλήθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.

Σε αντίθεση, με τις προχθεσινές «κουτσομπολίστικες» ερωτήσεις της ανακρίτριας, όπως τις χαρακτήρισε.

Οι ερωτήσεις της ανακρίτριας που «ενόχλησαν» την Πισπιρίγκου

  • Τι όνειρα έβλεπε η 34χρονη
  • Πώς τα ερμήνευε
  • Για τις σχέσεις της
  • Για τις επαφές του Μάνου Δασκαλάκη
  • Αν είχε πάθει καρκίνο στο ισχίο
  • Αν είχε κάνει απόπειρα αυτοκτονίας

Κούγιας κατά Λέοντα: Διάβασα τη δήλωση αυτής της… σφυρίδας

Στο μεταξύ χθες, ο δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου, Αλέξης Κούγιας εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά του ιατροδικαστή Γρήγορη Λέοντα.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο του Κούγια, ο συνήγορος της Ρούλας Πισπιρίγκου, χαρακτηρίζει τον ιατροδικαστή «σφυρίδα», αμφισβητεί αν έχει κάνει ποτέ πραγματική νεκροψία – νεκροτομή και… πόσα χρόνια σπούδασε στην Ιταλία.

«Δεν θα γελάνε και τα πλακάκια του νεκροτομείου» αναφέρει χαρακτηριστικά ο δικηγόρος «και δυστυχώς αυτός δεν ξέρει ότι στο νεκροτομείο δεν υπάρχουν πλακάκια, αλλά θα γελάει και το παρδαλό κατσίκι».

Ο Αλέξης Κούγιας καταλήγει στην ανακοίνωσή του, αναφέροντας ότι ο Γρηγόρης Λέων, θέλει να καταδικαστεί η Ρούλα Πισπιρίγκου ώστε να το … εξαργυρώσει με πολιτική καριέρα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Αλέξη Κούγια:

«Διάβασα την δήλωση αυτής της σφυρίδας, του Γρηγόρη Λέων, που δεν μπορώ να αντιληφθώ πώς βρίσκει χρόνο να μελετάει τις εξελίξεις στην ιατροδικαστική, αφού τη μισή μέρα την περνά στο δήμο Αθηναίων για το πώς θα καθαριστούν τα σκουπίδια από την Αθήνα, και την άλλη μισή την περνάει σε 5 κανάλια, και του υποβάλλω πέντε ερωτήσεις.

Η 1η είναι εάν έχει πιάσει νυστέρι στα χέρια του και έχει έστω υπογράψει μια νεκροψία – νεκροτομή.

Η 2η είναι η εξής: Στο νεκροτομείο έχει πάει, εκτός από το να βγάλει φωτογραφίες ενός πτώματος την ώρα που οι κανονικοί ιατροδικαστές κάνουν νεκροψία - νεκροτομή;

Η 3η είναι εξής: Έχει υπογράψει ποτέ στην ζωή του πιστοποιητικό θανάτου για οποιοδήποτε θάνατο είτε ανθρωποκτονία, είτε ατύχημα, είτε θάνατο παθολογικής αιτίας;

Η 4η είναι η εξής: Έχει ποτέ συντάξει έστω και ένα πόρισμα ανθρωποκτονίας με ασφυκτικό θάνατο;

Η 5η είναι η εξής: Πόσα χρόνια σπούδασε στην Ιταλία και σε ποιο πανεπιστήμιο;

Η 6η είναι η εξής: Σε ποια ένωση ιατροδικαστών είναι πρόεδρος; Τα μέλη της έχουν κάνει κάποια νεκροψία - νεκροτομή; Είναι περισσότερα ή λιγότερα από 10;

Είμαι βέβαιος ότι, αν δώσει έστω και μια ειλικρινή απάντηση σε αυτές τις ερωτήσεις, δεν θα γελάνε τα πλακάκια του νεκροτομείου μόνο, και δυστυχώς αυτός δεν ξέρει ότι στο νεκροτομείο δεν υπάρχουν πλακάκια, άλλα και θα γελάει και το παρδαλό κατσίκι.

Υ.Γ.1: Ρε ηθικέ ιατροδικαστή που θέλεις να γίνεις και δήμαρχος στις Κουκουβάουνες, σου έχει πει κανείς πόσο ανήθικο είναι, χωρίς να έχεις διαβάσει τη δικογραφία, να καταρρακώνεις το τεκμήριο αθωότητας μιας φτωχής γυναίκας και, για να οικονομήσεις από την πολιτική, να προσπαθείς να βάλεις φυλακή μια αθώα γυναίκα?

Υ.Γ.2: Τώρα που θα αρχίσουν να σου έρχονται οι αγωγές και οι μηνύσεις της Σ.Π. και οι πειθαρχικές καταγγελίες στον Ιατρικό Σύλλογο για όλα τα ποινικά αδικήματα που έχεις διαπράξει εις βάρος της, να δω αν θα γελάς η θα κλαις».

Καρακούκης για Πισπιρίγκου: Δεν είναι σύμπτωση ο θάνατος των τριών παιδιών

Όπως ανέφερε ο προϊστάμενος της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών Νίκος Καρακούκης μιλώντας σε εκπομπή του Alpha θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη σε βάρος του Αλέξη Κούγια μετά τη σφοδρή που δέχθηκε από αυτόν για την υπόθεση της Ρούλας Πισπιρίγκου.

«Ο Αλέξης Κούγιας αντί να ψάχνει τα επιχειρήματα της υπόθεσης συκοφαντεί τον Καρακούκη. Επειδή δεν έβγαινα στην τηλεόραση με είδε σάκο του μποξ. Είπε πως δεν έχω πτυχίο, διδακτορικό, προσέβαλε τους ασκούμενους. Είπε πως ήμουν 13 χρόνια στην Ιταλία φοιτητής! Είπε πως αυτοδιοριστήκαμε πως είναι κωμική η έκθεσή μας. Τον συνήγορο υπεράσπισης σας υπόσχομαι δεν θα τον αφήσω, έχω απευθυνθεί σε δικηγόρο και θα προσφύγω μόνο στα αστικά δικαστήρια. Δεν θα τον αφήσω» τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Καρακούκης μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή στον Alpha.

Ο κ. Καρακούκης μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στον διορισμό του στην συγκεκριμένη υπόθεση: «Εγώ εκλήθην σε αυτή την υπόθεση με παραγγελία της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Αθηνών στη ΓΑΔΑ, στο Τμήμα Εγκλημάτων κατά ζωής για να ορίσει η Ιατροδικαστική Υπηρεσία δύο ιατροδικαστές. Όταν έρχεται μία παραγγελία στην ιατροδικαστική υπηρεσία, απευθύνεται στον προϊστάμενο. Δεν θα έρθει σε κάποιον που δεν έχει ηγετικό ρόλο. Έτσι γίνεται πάντα σε όλες τις νεκροψίες-νεκροτομές», είπε ο κ. Καρακούκης απαντώντας στο σχόλιο του Αλέξη Κούγια που υποστήριξε ότι «αυτοδιορίστηκε».

«Τη λέξη “αυτοδιορίζομαι” πρέπει να τη γνωρίζει πολύ καλά, καθώς έχει στο βιογραφικό του τη νέα ελληνική γλώσσα. “Αυτοδιορίζομαι” σημαίνει ότι παίρνω εγώ την πρωτοβουλία χωρίς κανείς να με έχει εξουσιοδοτήσει. Εδώ έχουμε μία παραγγελία από την εισαγγελία, πάει στην Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών και την παραλαμβάνει ο προϊστάμενος. Κοιτάζει λοιπόν ποιοι ιατροδικαστές είναι στην κορυφή της ιεραρχίας», είπε ο κ. Καρακούκης.

Σχετικά με το πόρισμα που υπέγραψε ο ίδιος μαζί με τον κ. Καλογρηά για την υπόθεση της Ρούλας Πισπιρίγκου ανέφερε: «Από τι πέθαναν τα παιδιά; Τα πήρε η κακιά μάγισσα; Θα λέμε πράγματα που έλεγε ο λαός πριν 40 χρόνια, πως είναι σύμπτωση;» και συνέχισε λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Ο ιατροδικαστής δεν ψάχνει το δράστη αλλά την αιτία θανάτου. Εμείς λέμε πως το παιδί πέθανε από μία κατάσταση. Στην ΕΛ.ΑΣ. είναι υποχρεωμένοι να ψάξουν την κατάσταση και οι δικαστικές αρχές να αποφασίσουν αν είναι πίσω από την κατάσταση ένα συγκεκριμένο άτομο».

Δείτε όλα όσα είπε ο Νίκος Καρακούκης στο βίντεο του Alpha:

Διαβάστε επίσης:

Κούγιας κατά Λέοντα: Διάβασα τη δήλωση αυτής της… σφυρίδας

Ρούλα Πισπιρίγκου: Απορρίφθηκε το αίτημα εξαίρεσης της ανακρίτριας - Θα συνεχιστεί η απολογία

Κούγιας: Η ανακρίτρια ρωτούσε την Ρούλα Πισπιρίγκου τι όνειρα βλέπει

Σχετικές ειδήσεις