ΕΛΛΑΔΑ

Καρακούκης για Πισπιρίγκου: Δεν είναι σύμπτωση ο θάνατος των τριών παιδιών

Καρακούκης για Πισπιρίγκου: Δεν είναι σύμπτωση ο θάνατος των τριών παιδιών

Στην αντεπίθεση πέρασε ο προϊστάμενος της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών Νίκος Καρακούκης απαντώντας στις επικρίσεις που δέχθηκε από τον Αλέξη Κούγια για την υπόθεση της Ρούλας Πισπιρίγκου

Όπως ανέφερε ο προϊστάμενος της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών Νίκος Καρακούκης μιλώντας σε εκπομπή του Alpha θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη σε βάρος του Αλέξη Κούγια μετά τη σφοδρή που δέχθηκε από αυτόν για την υπόθεση της Ρούλας Πισπιρίγκου.

«Ο Αλέξης Κούγιας αντί να ψάχνει τα επιχειρήματα της υπόθεσης συκοφαντεί τον Καρακούκη. Επειδή δεν έβγαινα στην τηλεόραση με είδε σάκο του μποξ. Είπε πως δεν έχω πτυχίο, διδακτορικό, προσέβαλε τους ασκούμενους. Είπε πως ήμουν 13 χρόνια στην Ιταλία φοιτητής! Είπε πως αυτοδιοριστήκαμε πως είναι κωμική η έκθεσή μας. Τον συνήγορο υπεράσπισης σας υπόσχομαι δεν θα τον αφήσω, έχω απευθυνθεί σε δικηγόρο και θα προσφύγω μόνο στα αστικά δικαστήρια. Δεν θα τον αφήσω» τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Καρακούκης μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή στον Alpha.

Ο κ. Καρακούκης μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στον διορισμό του στην συγκεκριμένη υπόθεση: «Εγώ εκλήθην σε αυτή την υπόθεση με παραγγελία της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Αθηνών στη ΓΑΔΑ, στο Τμήμα Εγκλημάτων κατά ζωής για να ορίσει η Ιατροδικαστική Υπηρεσία δύο ιατροδικαστές. Όταν έρχεται μία παραγγελία στην ιατροδικαστική υπηρεσία, απευθύνεται στον προϊστάμενο. Δεν θα έρθει σε κάποιον που δεν έχει ηγετικό ρόλο. Έτσι γίνεται πάντα σε όλες τις νεκροψίες-νεκροτομές», είπε ο κ. Καρακούκης απαντώντας στο σχόλιο του Αλέξη Κούγια που υποστήριξε ότι «αυτοδιορίστηκε».

«Τη λέξη “αυτοδιορίζομαι” πρέπει να τη γνωρίζει πολύ καλά, καθώς έχει στο βιογραφικό του τη νέα ελληνική γλώσσα. “Αυτοδιορίζομαι” σημαίνει ότι παίρνω εγώ την πρωτοβουλία χωρίς κανείς να με έχει εξουσιοδοτήσει. Εδώ έχουμε μία παραγγελία από την εισαγγελία, πάει στην Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών και την παραλαμβάνει ο προϊστάμενος. Κοιτάζει λοιπόν ποιοι ιατροδικαστές είναι στην κορυφή της ιεραρχίας», είπε ο κ. Καρακούκης.

Σχετικά με το πόρισμα που υπέγραψε ο ίδιος μαζί με τον κ. Καλογρηά για την υπόθεση της Ρούλας Πισπιρίγκου ανέφερε: «Από τι πέθαναν τα παιδιά; Τα πήρε η κακιά μάγισσα; Θα λέμε πράγματα που έλεγε ο λαός πριν 40 χρόνια, πως είναι σύμπτωση;» και συνέχισε λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Ο ιατροδικαστής δεν ψάχνει το δράστη αλλά την αιτία θανάτου. Εμείς λέμε πως το παιδί πέθανε από μία κατάσταση. Στην ΕΛ.ΑΣ. είναι υποχρεωμένοι να ψάξουν την κατάσταση και οι δικαστικές αρχές να αποφασίσουν αν είναι πίσω από την κατάσταση ένα συγκεκριμένο άτομο».

Δείτε όλα όσα είπε ο Νίκος Καρακούκης στο βίντεο του Alpha:

Διαβάστε επίσης:

Κούγιας κατά Λέοντα: Διάβασα τη δήλωση αυτής της… σφυρίδας

Ρούλα Πισπιρίγκου: Απορρίφθηκε το αίτημα εξαίρεσης της ανακρίτριας - Θα συνεχιστεί η απολογία

Κούγιας: Η ανακρίτρια ρωτούσε την Ρούλα Πισπιρίγκου τι όνειρα βλέπει