ΕΛΛΑΔΑ

Γεραπετρίτης: Σε πλήρη λειτουργία το κέντρο τηλεδιοίκησης στη Λάρισα τη νύχτα του δυστυχήματος

Γεραπετρίτης: Σε πλήρη λειτουργία το κέντρο τηλεδιοίκησης στη Λάρισα τη νύχτα του δυστυχήματος

Το θέμα της τηλεδιοίκησης στη Λάρισα και τους λανθασμένους χειρισμούς τη νύχτα του δυστυχήματος, ανέδειξε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Γιώργος Γεραπετρίτης, μιλώντας στη χθεσινή συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου στην Βουλή.

Συγκεκριμένα, ο κ. Γεραπετρίτης τόνισε ότι «η τηλεδιοίκηση στη Λάρισα μας παρεδόθη το 2019 κατεστραμμένη. Δεν λειτουργούσε, γιατί είχε μεσολαβήσει μια φωτιά στις αρχές του ’19. Δεν υπήρχε, δηλαδή, τηλεδιοίκηση στη Λάρισα, όταν αναλάβαμε. Άρα, όλα γίνονταν χειροκίνητα».

Στη συνέχεια, επεσήμανε πως η τηλεδιοίκηση ανακτήθηκε σε πλήρη λειτουργία στη Λάρισα, την 1η Νοεμβρίου του 2022, ενώ κατέθεσε και το πρωτόκολλο διοικητικής παραλαβής.

Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών είπε ότι «την κρίσιμη νύχτα που συνέβη αυτό, πέρα από το γεγονός ότι είχαν προβλεφθεί οι 2 σταθμάρχες, που δυστυχώς δεν βρίσκονταν στη θέση τους την κρίσιμη ώρα, εκείνο το οποίο συνέβη είναι ότι το κέντρο τηλεδιοίκησης της Λάρισας λειτουργούσε απολύτως».

Και συμπλήρωσε πως «όλη εκείνη την ημέρα, όλες οι δρομολογήσεις αμαξοστοιχιών, έγιναν με αυτόματη χάραξη μέσω του κέντρου τηλεδιοίκησης. Λειτουργούσε στο ακέραιο».

«Αυτό, το οποίο, δυστυχώς, συνέβη, είναι ότι ο συγκεκριμένος σταθμάρχης επέλεξε, αντί να κάνει την αυτόματη χάραξη, που προφανώς θα είχε προλάβει το κακό, να κάνει χειροκίνητη δρομολόγηση», κατέληξε χαρακτηριστικά.

Σχετικές ειδήσεις: