ΕΛΛΑΔΑ

Έχασε το 80% της όρασής της από ιατρικά λάθη - Τι καταγγέλλει η ασθενής

Έχασε το 80% της όρασής της από ιατρικά λάθη - Τι καταγγέλλει η ασθενής
Glomex

«Σχεδόν μου κατέστρεψαν τη ζωή», λέει η ασθενής λυγίζοντας.

Μία απίστευτη υπόθεση απασχολεί τις δικαστικές αρχές, καθώς γυναίκα καταγγέλλει ότι έχασε το μεγαλύτερο μέρος της όρασής της από ιατρικό λάθος. Η γυναίκα έχει κινηθεί νομικά σε βάρος δύο γιατρών, κατά των οποίων έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για βαριά σωματική βλάβη.

Η ασθενής λυγίζει, μιλώντας στο STAR, για τον Γολγοθά που ανεβαίνει.

«Σχεδόν μου κατέστρεψαν τη ζωή. Μέσα σε έναν μήνα άλλαξαν όλα», αναφέρει η άτυχη γυναίκα. Η ασθενής αντιμετώπιζε πνευμονοπάθεια για την οποία μια λοιμωξιολόγος και μία πνευμονολόγος ιδιωτικού θεραπευτηρίου της χορήγησαν ισχυρή αντιβίωση, με αποτέλεσμα να χάσει το 80% της όρασής της τα τελευταία δύο χρόνια.

«Κάποια στιγμή άρχισα να μη βλέπω καλά από κοντά. Πήγα στον οφθαλμίατρο, δεν του ανέφερα ότι παίρνω μια αγωγή γιατί δεν ήξερα ότι τα φάρμακα μπορεί να πειράξουν τα μάτια, δεν με είχε προειδοποιήσει κανείς. Με πήρε ένα μήνα μετά η πνευμονολόγος που με παρακολουθούσε και μου λέει "κόψτα όλα τα φάρμακα" και από τότε δεν έχω μιλήσει μαζί τους» λέει η γυναίκα που ζητά να τιμωρηθούν οι γιατροί.

Όπως αναφέρει ο δικηγόρος της παθούσας, τα φάρμακα που της χορηγούσαν ήταν για φυματίωση. Για την υπόθεσή της η ανακρίτρια έχει ορίσει και τρεις πραγματογνώμονες.

Σε όσους γιατρούς έχει πάει μέχρι σήμερα η γυναίκα, της λένε ότι δεν θα ξαναβρεί την όρασή της.