ΕΛΛΑΔΑ

Κως - Νέα μαρτυρία: «Έτρεχε και ήταν αλαφιασμένος» - Οι κινήσεις του 32χρονου

Κως - Νέα μαρτυρία: «Έτρεχε και ήταν αλαφιασμένος» - Οι κινήσεις του 32χρονου

Τις επόμενες μέρες, από τη δολοφονία στην Κωμέρες ο Μπαγκλαντεσιανός φέρεται να είχε περίεργη συμπεριφορά σύμφωνα με τα όσα κατέθεσε η μάρτυρας

Στο φως της δημοσιότητας βγήκε μία πολύ σημαντική μαρτυρία που έχει τεθεί σε γνώση των Αρχών που ερευνούν τη δολοφονία της 27χρονης Πολωνής στην Κω.

Ειδικότερα, κάτοικος της Κω και συγκεκριμένα μία γειτόνισσα των αλλοδαπών, αποφάσισε να μιλήσει και να καταθέσει ό,τι ξέρει, που θα μπορούσε να βοηθήσει τις έρευνες.

Τις επόμενες ημέρες από τη δολοφονία ο Μπαγκλαντεσιανός φέρεται να είχε περίεργη συμπεριφορά σύμφωνα με όσα κατέθεσε η μάρτυρας

«Αυτός (ενν. ο 32χρονος), όποτε περνούσε, χαιρετούσε τη μητέρα μου. Την Τετάρτη πέρασε και δεν τη χαιρέτησε καθόλου, περίπου στις 7:30 το απόγευμα. Έτρεχε, ήταν αλαφιασμένος, λαχανιασμένος, η μητέρα μου μού είπε ότι είχε χώματα και χόρτα στα πόδια. Μετά από ένα μισάωρο, πάνω-κάτω, πέρασαν αστυνομικοί με τον σύντροφο της κοπέλας και της έδειχναν φωτογραφίες και την αναζητούσαν» λέει η κάτοικος της περιοχής, μιλώντας στον Alpha.

Η μαρτυρία της γειτόνισσας για τον 32χρονο

Μάλιστα, αποκάλυψε πως αυτοί ήταν και οι ιδιοκτήτες του κλειστού κυκλώματος τηλεόρασης με το οποίο καταγράφηκαν οι κινήσεις του κρατούμενου.

«Η μαμά μου είπε στην Αστυνομία για τις κάμερες το Σάββατο το πρωί. Γνωρίζαμε ότι το καταγραφικό έγραφε για δύο μέρες, αλλά ήμασταν τυχεροί γιατί τελικά είχε κρατήσει και τις προηγούμενες. Μας είπαν (ενν. οι αστυνομικοί) ότι ήταν μέχρι τα ξημερώματα (ενν. εκεί η 27χρονη), γιατί το υλικό βοήθησε να βρεθεί η κοπέλα και τη βρήκαν τελικά την επόμενη μέρα. Το σημείο που βρέθηκε είναι περίπου 15 λεπτά με τα πόδια από εδώ».

Κάμερες κατέγραψαν τον σύντροφο της Αναστάζια

Μία κάμερα τοποθετημένη σε ψηλό σημείο του ξενοδοχείου, στο οποίο εργαζόταν η 27χρονη Αναστάζια και ο 28χρονος σύντροφός της, είναι αυτή που έδωσε ένα πάρα πολύ σημαντικό στοιχείο ώστε να βγεί από το κάδρο των ερευνών ο 28χρονος.

Φυσικά αυτή είναι μόνο η μία από τις πολλές που έχει το πεντάστερο ξενοδοχείο.

Την ημέρα της δολοφονίας ενώ η 27χρονη είχε ρεπό ο 28χρονος σύντροφός της εργαζόταν κανονικά στο εστιατόριο του ξενοδοχείου. Αυτό είναι καταγεγραμμένο στην κάμερα δεδομένου ότι φαίνεται πως στις 23:30 σχόλασε και στις 12 παρά φεύγει να πάει να αναζητήσει τη σύντροφό του.

Πάντως ο λόγος για τον οποίο ο 28χρονος δίνει τόσες καταθέσεις είναι γιατί δεν είπε πολλά πράγματα από εκείνα που ήξερε, όπως για παράδειγμα η γνωριμία με τον 32χρονο, τα μηνύματα που είχε λάβει κ.λπ. Ωστόσο, οι αρχές δεν τον θεωρούν ύποπτο και του επετράπη επίσης να γυρίσει στην Πολωνία.

Τα μηνύματα στον σύντροφο

«Δεν νιώθω καλά, κινδυνεύω». Αυτά φέρεται να είναι τα τελευταία λόγια της 27χρονης Αναστάζια στον σύντροφό της προτού εξαφανιστούν τα ίχνη της στην Κω. Οι αστυνομικοί εξετάζουν όλα τα δεδομένα για τη δολοφονία της 27χρονης από την Πολωνία και περιμένουν τι θα «δείξει» το κινητό της τηλέφωνο για να προχωρήσουν στα επόμενα βήματα.

Την ίδια στιγμή, ο 32χρονος από το Μπαγκλαντές, που έχει συλληφθεί και θεωρείται ο βασικός ύποπτος για τη δολοφονία της, δεν «σπάει» και επιμένει να λέει: «Δεν έχω κάνει τίποτα».

Κως: Τι θα ρίξει φως στην άγρια δολοφονία της Αναστάζια

«Φως» στην άγρια δολοφονία της 27χρονης Αναστάζια από την Πολωνία στην Κω αναμένεται να ρίξουν τα αποτελέσματα των ιστολογικών και τοξικολογικών εξετάσεων.

Όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές, οι έρευνες επικεντρώνονται τώρα στα αποτελέσματα των ιστολογικών και τοξικολογικών εξετάσεων, από τα οποία ενδέχεται να προκύψουν ο δράστης ή οι δράστες της άγριας δολοφονίας της Αναστάζια, η οποία έχει σοκάρει το πανελλήνιο.

Ο 32χρονος από το Μπαγκλαντές παραμένει ο βασικός ύποπτος της δολοφονίας στην Κω, καθώς ήταν και ο τελευταίος που συνάντησε την 27χρονη και αναμένεται να απολογηθεί την Τετάρτη ενώ εξετάζεται το ενδεχόμενο να υπήρξε και συνεργός στη δολοφονία και τη μεταφορά του πτώματος.

Στο πλαίσιο αυτό, ιδιαίτερα σημαντικά χαρακτηρίζονται τα δείγματα από τα νύχια της Αναστάζια, που θα αποκαλύψουν εάν υπάρχει γενετικό υλικό του 32χρονου, του Πακιστανού συγκατοίκου του ή άλλου προσώπου, σε περίπτωση που σημειώθηκε πάλι πριν από το έγκλημα.

Δεμένη χειροπόδαρα ήταν η Αναστάζια - Τα νέα στοιχεία για τη δολοφονία της

Σύμφωνα με το OPEN, δίπλα στη σορό της 27χρονης Αναστάζια εντοπίστηκε και η ασημί τσάντα της ενώ η Πολωνή ήταν δεμένη χειροπόδαρα με τον δράστη ή τους δράστες να έχουν βάλει το πτώμα της σε δύο σακούλες.

Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, στην τσάντα της Αναστάζια δεν υπήρχε ούτε το κινητό της τηλέφωνο αλλά ούτε και χρήματα με τους αστυνομικούς που χειρίζονται την υπόθεση να είναι πεπεισμένοι ότι αυτός που έκανε τη δολοφονία ή αυτοί τα αφαίρεσαν σκόπιμα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το κινητό τηλέφωνο της 27χρονης Αναστάζια εντοπίστηκε πεταμένο σε άλλο σημείο της περιοχής στην Κω και οι αστυνομικοί θεωρούν ότι αυτό αποτελεί ένα από τα σημεία «κλειδιά» για να δέσουν την υπόθεση της δολοφονίας, μαζί με τα ίχνη του DNA που έχουν βρεθεί στο σημείο του εγκλήματος πάνω σε πανιά και σκισμένα ρούχα της κοπέλας.

Αυτή τη στιγμή οι Αρχές αναμένουν τις απαντήσεις από τα εγκληματολογικά εργαστήρια, έτσι ώστε να βρουν τον δράστη ή τους δράστες που σκότωσαν την κοπέλα.

Να σημειωθεί ότι ο Μπαγκλαντεσιανός αρνείται τα πάντα και επιμένει ότι είναι αθώος.

Σχετικές ειδήσεις