ΕΛΛΑΔΑ

Καρχαρίας στο λιμάνι της Ζακύνθου – «Δεν υπάρχει κίνδυνος για τους ανθρώπους»

Καρχαρίας στο λιμάνι της Ζακύνθου – «Δεν υπάρχει κίνδυνος για τους ανθρώπους»
FACEBOOK.

Χθες (22/06), ένας καρχαρίας εντοπίσθηκε να κολυμπά μπροστά από σκάφος, λίγο έξω από το λιμάνι της Ζακύνθου.

Ένας καρχαρίας, κατά πάσα πιθανότητα της οικογένειας των μακρυπτέρυγων Μάκο, εντοπίστηκε να κολυμπά περίπου δύο μίλια έξω από το λιμάνι της Ζακύνθου, μεταξύ Κυλλήνης και Κεφαλλονιάς από τον επαγγελματία ψαρά, ο οποίος διοργανώνει ψαρέματα τόνου και ξιφία, Γιάννη Γελαδά.

Ο έμπειρος καπετάνιος είδε το μεγάλο ψάρι από μακριά και πλησίασε με το σκάφος του για να δει γιατί ακριβώς πρόκειται. Με έκπληξη διαπίστωσε ότι πρόκειται για καρχαρία, μάλλον Μάκο της οικογένειας των μακρυπτέρυγων.

Σήμερα (23/06), ο Διευθυντής του Ινστιτούτου «Αρχιπέλαγος», Θεόδωρος Τσιμπίδης, στάθηκε στο γεγονός και τόνισε ότι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για τον άνθρωπο, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Αταίριαστοι».

«Τα στατιστικά και η εμπειρία λένε ότι δεν είναι επικίνδυνο, επικίνδυνοι είναι οι άνθρωποι, που αποδεκατίζουν αυτά τα ζώα. Να μην ξεχνάμε ότι έχουμε 88 είδη καρχαριών και συγγενικών ειδών στην περιοχή μας και σε όλη την ανατολική Μεσόγειο. Οι καρχαρίες είναι ζώα που δεν έχουν το πλεονέκτημα στην επιφάνεια, μόνο στα βαθιά νερά, εκεί όπου είναι σκοτάδι, δεδομένου ότι δεν έχουν καλή όραση παρά μόνον καλή όσφρηση.

Άρα δεν έχουν καμία τύχη στην επιφάνεια και δεν μπορούν να τραφούν για αυτό και τα βλέπουμε πάρα πολύ σπάνια. Συμβαίνει καμιά φορά, πάρα πολύ νωρίς το πρωί να γίνει παρατήρησή τους, αλλά με το πρώτο φως κατεβαίνουν ξανά στα βαθιά νερά», τόνισε μεταξύ άλλων.

Σχετικές ειδήσεις