ΕΛΛΑΔΑ

Καβούρι: Νεκρό ανασύρθηκε 6χρονο αγοράκι - Ο απινιδωτής έδειξε ασυστολία καρδιάς

Καβούρι: Νεκρό ανασύρθηκε 6χρονο αγοράκι - Ο απινιδωτής έδειξε ασυστολία καρδιάς

Καβούρι: Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε από την θάλασσα ένα 6χρονο αγοράκι.

Ο τραγικός απολογισμός των πνιγμών στη χώρα μας κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού μεγαλώνει με αμείωτο ρυθμό, με δύο νέες τραγωδίες να προστίθενται στον μακάβριο «κατάλογο». Ένα 6χρονο αγοράκι έχασε τη ζωή του στο Καβούρι, ενώ ένα 10χρονο κορίτσι πνίγηκε σε πισίνα στην περιοχή της Νέας Μάκρης.

Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε από την θάλασσα ένα 6χρονο αγοράκι.
Το ανήλικο αγόρι διεκομίσθη με ασθενοφόρο, από την παραλία Μεγάλου Καβουριού Αττικής, στο Γενικό Νοσοκομείο «Ασκληπιείο» Βούλας, όπου δυστυχώς διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Από το Λιμεναρχείο Σαρωνικού που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθησαν οι γονείς του εν λόγω ανήλικου για έκθεση του ανηλίκου σε κίνδυνο (παράβαση του άρθρου 306 Π.Κ.), ενώ έχει παραγγελθεί η διενέργεια νεκροψίαςνεκροτομής.

Ήταν λίγο μετά τις 18:00 το απόγευμα του Σαββάτου όταν οι λουόμενοι είδαν το παιδί ανάποδα στο νερό και άρχισαν να καλούν σε βοήθεια. Ο ναυαγοσώστης που επιτηρούσε στην παραλία κολύμπησε μέχρι το σημείο και έβγαλε τον 6χρονο στη στεριά.

O ναυαγοσώστης αμέσως έκανε στο παιδί 3 κύκλους ΚΑΡΠΑ, όπως προβλέπει το πρωτόκολλο, που ωστόσο δεν είχαν αποτέλεσμα. Χωρίς αποτέλεσμα ήταν και οι προσπάθειες δύο γιατρών και μιας νοσηλεύτριας, που τυχαία βρίσκονταν για μπάνιο στην περιοχή και προσπάθησαν να επαναφέρουν το παιδί με απινιδωτή. Ο απινιδωτής έδειξε ασυστολία καρδιάς που σημαίνει ότι το παιδί ήταν νεκρό.