ΕΛΛΑΔΑ

Απεβίωσε ο Άρης Σισσούρας, ένας από τους «αρχιτέκτονες» του ΕΣΥ

Απεβίωσε ο Άρης Σισσούρας, ένας από τους «αρχιτέκτονες» του ΕΣΥ
iatronet.gr

Σε ηλικία 85 ετών.

Το Σάββατο (02/09), πέθανε ο Άρης Σισσούρας, ομότιμος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Πατρών και ένας από τους «αρχιτέκτονες» του ΕΣΥ, «σκορπίζοντας» θλίψη στον ακαδημαϊκό και τον πολιτικό κόσμο.

Ο ομότιμος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Πατρών, ο οποίος είχε καταγωγή από το Μαυρολιθάρι Φωκίδας, υπήρξε ένας εκ των οργανωτών του Εθνικού Συστήματος Υγείας, συμβάλλοντας με τη γνώση και τις ιδέες του, στην υλοποίηση του μεγάλου σχεδίου.

Το βιογραφικό του Άρη Σισσούρα

Ο Άρης Σισσούρας σπούδασε Μαθηματικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και Επιχειρησιακή Έρευνα στα Πανεπιστήμια του Μπέρμιγχαμ (MSc) και Μάντσεστερ (UMIST) όπου έλαβε το διδακτορικό του τίτλο. Δίδαξε Επιχειρησιακή Έρευνα και Μάνατζμεντ στο τμήμα Επιστημών Διοίκησης του Πανεπιστημίου του Μάντσεστερ ως μέλος ΔΕΠ την πενταετία 1970 – 1975.

Οι έρευνές του εστιάσθηκαν στον τομέα σχεδιασμού και μάνατζμεντ των υπηρεσιών υγείας. Το 1975, εκλέχθηκε Καθηγητής Επιχειρησιακής Έρευνας στο Πανεπιστήμιο Πατρών, όπου δίδαξε μέχρι τη συνταξιοδότησή του (2009).

Οργάνωσε τη Μονάδα Ανάλυσης και Προγραμματισμού Υπηρεσιών Υγείας, στο πλαίσιο της οποίας πραγματοποιήθηκαν βασικές μελέτες σχεδιασμού και ανάλυσης των υπηρεσιών του ΕΣΥ, όπως η μελέτη στην οποία βασίσθηκε στη συνέχεια αποκλειστικά η χωροθέτηση και ανάπτυξη του δικτύου των Κέντρων Υγείας της χώρας.

Διετέλεσε Διοικητής του ΙΚΑ (1981 – 1984) και σύμβουλος στο Υπουργείο Υγείας, ως αναλυτής και μέλος επιτροπών και ομάδων σχεδιασμού και παρακολούθησης των μεταρρυθμίσεων του ΕΣΥ.

Ο Άρης Σισσούρας ήταν παντρεμένος με την –επίσης– καθηγήτρια Πανεπιστημίου, Δώρα Κάββουρα.

Η εξόδιος ακολουθία θα πραγματοποιηθεί αύριο (05/09), στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών. Η οικογένεια ενημέρωσε ότι επιθυμεί αντί στεφάνων να συγκεντρωθούν χρήματα για υποτροφία μεταπτυχιακών σπουδών στις Επιστήμες Υγείας του Πανεπιστημίου Πατρών.

Σχετικές ειδήσεις