ΕΛΛΑΔΑ

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται την τελευταία ώρα η επέλαση της κακοκαιρίας στην Καρδίτσα

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται την τελευταία ώρα η επέλαση της κακοκαιρίας στην Καρδίτσα

Κακοκαιρία Elias: Υπάρχει έντονη βροχόπτωση όπως και  κεραυνική δραστηριότητα με τους κατοίκους να αγωνιούν για το βράδυ που ακολουθεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες δυνάμεις της ΕΜΑΚ και του στρατού με βάρκες βρίσκονται σε ετοιμότητα στο κυκλικό κόμβο στο Δέλτα και στον κυκλικό κόμβο του Προαστίου.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του newsbomb.gr και επικοινωνία που είχε με τους αρμόδιους φορείς, μέχρι και αυτήν την ώρα δεν εντοπίζεται κάποιο πρόβλημα στις πληγείσες περιοχές της Καρδίτσας.

Μέσα στην πόλη όπως και στα χωριά η εικόνα είναι ίδια. Οχυρωμένα σπίτια και επιχειρήσεις με τους πολίτες από το μεσημέρι να τοποθετούν μουσαμάδες στις σκεπές, σακιά με άμμο αλλά και ειδικούς αφρούς θωράκισης στις πόρτες ενώ άλλοι έχουν ήδη βάλει σε τσάντες κάποια ρούχα σε περίπτωση που χρειαστεί να εκκενώσουν.

Το τοπικό συντονιστικό όργανο του Δήμου Παλαμά συνεδρίασε και καθόρισε τις θέσεις συγκέντρωσης των κατοίκων κάθε κοινότητας για το ενδεχόμενο πλημμύρας. Αποφασίστηκε ότι εφόσον απαιτηθεί εκκένωση οικισμού ή οικισμών λόγω σοβαρών πλημμυρικών φαινομένων, όσο το δυνατόν περισσότεροι πολίτες να φιλοξενηθούν στα ψηλότερα σπίτια και οι υπόλοιποι να φύγουν από τα σπίτια τους στις προκαθορισμένες θέσεις που υπάρχουν σε κάθε κοινότητα.