ΕΛΛΑΔΑ

Διάσωση 172 μεταναστών σε Σύμη και Μυτιλήνη - Στα 1.000 ευρώ το άτομο η «ταρίφα» των διακινητών

Διάσωση 172 μεταναστών σε Σύμη και Μυτιλήνη - Στα 1.000 ευρώ το άτομο η «ταρίφα» των διακινητών

Συνεχίζονται οι μεταναστευτικές ροές από τη θάλασσα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος, τις πρωινές ώρες της Τρίτης, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Σύμης, για την ύπαρξη ατόμων στην παραλία του Αγίου Νικολάου Σύμης.

Στο σημείο κατέφθασαν στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, όπου εντόπισαν στη περιοχή Χωριού και Γιαλού Σύμης συνολικά 82 άτομα (42 άντρες, 15 γυναίκες, 13 αγόρια και 12 κορίτσια) όλοι καλά στην υγεία τους, οι οποίοι δήλωσαν ότι ξεκίνησαν βραδινές ώρες της Τρίτης από τα τουρκικά παράλια πλησίον περιοχής Ντάτσα, με δύο πνευστές μηχανοκίνητες λέμβους και κατέφθασαν στη παραλία Αγίου Νικολάου, όπου και αποβιβάστηκαν.

Κατά δήλωσή τους, κατέβαλαν το χρηματικό ποσό των 1.000 ευρώ έκαστος για τη μεταφορά τους στην Ελλάδα, ενώ οι λέμβοι καταστράφηκαν.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Σύμης.

Το δεύτερο περιστατικό σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης και αφορούσε στον εντοπισμό και τη διάσωση 45 αλλοδαπών από στελέχη του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, στη θαλάσσια περιοχή Παληός βορειοανατολικά της Μυτιλήνης.

Συγκεκριμένα, Πλοίο Ανοικτής Θαλάσσης του Λιμενικού ευρισκόμενο σε προγραμματισμένη περιπολία στην περιοχή, εντόπισε πνευστή λέμβο με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.

Το πλήρωμα του Πλοίου Ανοικτής Θαλάσσης προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στον λιμένα Μυτιλήνης και στη συνέχεια σε χώρο καραντίνας Κ.Υ.Τ. Καρά Τεπέ «Μαυροβούνι».

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης.