ΕΛΛΑΔΑ

Επαναπατρίστηκαν Έλληνες από το Ισραήλ στη Θεσσαλονίκη - Συγκινεί ζευγάρι που έσμιξε στο αεροδρόμιο

Επαναπατρίστηκαν Έλληνες από το Ισραήλ στη Θεσσαλονίκη - Συγκινεί ζευγάρι που έσμιξε στο αεροδρόμιο
ThessToday.gr

Ένα ζευγάρι ξανα έσμιξε στο αεροδρόμιο καθώς η γυναίκα βρισκόταν στο Ισραήλ και επέστρεψε μία μέρα αργότερα, καθως η πτήση της είχε ακυρωθεί

Χαμόγελα ανακούφισης και χαράς από τους Έλληνες που έφτασαν στη Θεσσαλονίκη με απευθείας πτήση από το εμπόλεμο Τελ Αβίβ, γλιτώνοντας από τις πολεμικές συγκρούσεις που μαίνονται μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς.

Αφήνοντας πίσω τους το χάος του πολέμου, διηγούνται όσα έζησαν μέχρι να καταφέρουν να επιστρέψουν στην Ελλάδα.

Η ιστσορία του Μάκη Φλωρεντίν και της γυναίκας του συγκινεί, καθώς το ζευγάρι ξαναέσμιξε στο αεροδρόμιο. Ο κ. Φλωρεντίν περίμενε τη σύζυγό του να φτάσει από το Τελ Αβίβ, ενώ τα παιδιά και τα εγγόνια τους βρίσκονται ακόμα εκεί.

«Η γυναίκα μου ήταν να επιστρέψει προχθές αλλά ακυρώθηκε η πτήση, τα παιδιά μου μένουν εκεί στο Τελ Αβιβ. Όλα τα δωμάτια, τα σπίτια εκεί έχουν αντισεισμικό σχεδιασμό και όταν χτυπάνε οι σειρήνες μπαίνουν εκεί.

Τα παιδιά μου δουλεύουν στο Τελ Αβιβ αλλά δεν εργάζονται τώρα, όσοι θέλουν πάνε στις δουλειές τους, αλλά με δικη τους ευθύνη, αλλιώς από το σπίτι. Η κόρη μου θέλει να πάρει τα δυο της παιδιά της, 9 και 10 χρόνων και να έρθει μέχρι να τελειώσει αυτό το ‘μπαμ’ για κανένα δεκαήμερο» δήλωσε ο κ. Φλωρεντιν στο Thesstoday.gr, ο οποίος περίμενε τη σύζυγό του στην πύλη των αφίξεων για να τη σφίξει στην αγκαλιά του.

«Ακούγαμε σειρήνες, μας έκρυψαν σε τουαλέτες και καταστήματα»

Η κα. Δόμνα Κωνσταντοπούλου από τα Ιωάννινα, η οποία επισκέπτεται αρκετά συχνά το Τελ Αβίβ μίλησε για όσα βίωσε στο αεροδρόμιο, όταν, λίγο πριν επιβιβαστεί στο αεροπλάνο, ήχησαν σειρήνες.

«Ακούσαμε δυνατές σειρήνες και μας μετέφεραν σε τουαλέτες και καταστήματα για να κρυφτούμε μέχρι να σταματήσουν, ευτυχώς πήγαν όλα καλά και φτάσαμε».