ΕΛΛΑΔΑ

Αχαΐα: Μυστήριο με το θάνατο δύο μωρών της ίδιας οικογένειας σε διάστημα ενός έτους

nosokomeio
Photo: Εurokinissi

To μωρό πέθανε μετά από νοσηλεία στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία»

Δυο κοριτσάκια 20 ημερών και δυο μηνών άφησαν την τελευταία τους πνοή σε διάστημα 15 μηνών στην ίδια οικογένεια στην Κάτω Αχαΐα.

Το δύο μηνών μωρό πέθανε την περασμένη εβδομάδα μετά από νοσηλεία στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία», όπου είχε μεταφερθεί με σπασμούς ενώ οι γιατροί δεν διαπίστωσαν κάτι ανησυχητικό για την ζωή του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η μητέρα μετά τον θάνατο του μωρού δεδομένου πως οι εξετάσεις που πραγματοποιήθηκαν κατά την παραμονή του στο Νοσοκομείο δεν εντόπισαν κάποιο σοβαρό πρόβλημα υγείας, ενημέρωσε τους θεράποντες ιατρούς πως πριν από ένα χρόνο είχε χάσει ακόμα ένα παιδί.

Επρόκειτο για το μόλις 20 ημερών μωρό και πρώτο παιδί της οικογένειας που πέθανε τον Ιούλιο του 2022 υπό άγνωστες συνθήκες.

Από τη νεκροψία – νεκροτομή που διενεργήθηκε στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πατρών, δεν βγήκαν συμπεράσματα για τις συνθήκες και τα αίτια του θανάτου του. Στην ιατροδικαστική έκθεση δεν αναγράφεται αιτία θανάτου, εν αναμονή των αποτελεσμάτων των τοξικολογικών και ιστολογικών εξετάσεων.

Στην πρόσφατη περίπτωση του μωρού δυο μηνών, άγνωστο παραμένει το αποτέλεσμα της νεκροψίας που έγινε το περασμένο Σάββατο.

Δύο ακόμα θάνατοι στην ίδια οικογένεια

Σε αυτήν την τραγωδία με το θάνατο των δύο μωρών σε διάστημα ενός έτους, έρχεται να προστεθεί ένα ακόμα στοιχείο προς διερεύνηση που αφορά στον θάνατο ενός ακόμα παιδιού – επίσης κοριτσιού – που κατεγράφη το 2014.

Η γιαγιά και μητέρα της γυναίκας των δυο βρεφών θρήνησε την απώλεια της 1,5 ετών κόρη της. Τότε το κοριτσάκι σύμφωνα με πληροφορίες μετά από εκδήλωση σπασμών είχε μεταφερθεί και πάλι στο «Αγία Σοφία» και αφού έλαβε εξιτήριο, βρέθηκε νεκρό μέσα στην κούνια του, σε περιοχή του Ναυπλίου, όπου διέμεναν. Κατά πληροφορίες, από τη νεκροψία που έγινε στην Ιατροδικαστική υπηρεσία Κορίνθου, ο θάνατός του αποδόθηκε σε λοίμωξη του αναπνευστικού.

Οι ίδιες πληροφορίες θέλουν η γιαγιά να έχει χάσει ένα ακόμα κορίτσι, το οποίο εξαιτίας της κρισιμότητας της κατάστασης, αεροβαπτίστηκε.

Γιατροί ερευνούν το ενδεχόμενο οι θάνατοι να έχουν γονιδιακό υπόβαθρο.