ΕΛΛΑΔΑ

Κέρκυρα: Οι δρόμοι έγιναν «ποτάμια» από την ισχυρή βροχόπτωση - Έπεσαν σοβάδες από μπαλκόνι

Κέρκυρα: Οι δρόμοι έγιναν «ποτάμια» από την ισχυρή βροχόπτωση - Έπεσαν σοβάδες από μπαλκόνι

Πλημμύρισαν οι δρόμοι της Κέρκυρας από την ισχυρή βροχόπτωση

Η εξπρές κακοκαιρία που ξεκίνησε από χθες το βράδυ στη χώρα, έφερε ισχυρή νεροποντή στη βορειοδυτική Ελλάδα.

Η Κέρκυρα δέχθηκε ισχυρό πλήγμα με τους δρόμους να γίνονται ποτάμια το βράδυ της Τρίτης 31 Οκτωβρίου μέχρι τα ξημερώματα.

Ο δρόμος προς την Σπηλιά, στα παλιά Δικαστήρια, είχε γίνει ποτάμι με αποτέλεσμα η διέλευση των οχημάτων να πραγματοποιείται με αργούς ρυθμούς, καθως το νερό έχει ανεβεί αρκετά.

Σύμφωνα με το corfutv, οδό Μαντζάρου, στην αρχή του πεζόδρομου, έπεσαν κομμάτια από μπαλκόνι πάνω σε αυτοκίνητα.

Ο καιρός σήμερα, Τετάρτη 1 Νοεμβρίου

Τοπικές βροχές κυρίως στα δυτικά. Άνεμοι με εντάσεις έως 5 μποφόρ στο Αιγαίο. Περιορισμένη τοπικά ορατότητα τη νύχτα και νωρίς το πρωί. Σχετικά αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης στα δυτικά.

Πιο αναλυτικά σύμφωνα με το meteo, την Τετάρτη 1 Νοεμβρίου 2023 βροχές ή καταιγίδες αναμένονται σε στο Ιόνιο και σε περιοχές της δυτικής ηπειρωτικής χώρας, φαινόμενα που προοδευτικά θα σταματήσουν, ενώ το βράδυ θα βρέξει εκ νέου στο Βόρειο Ιόνιο και στην Ήπειρο. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται κατά τόπους και κατά περιόδους αυξημένες νεφώσεις, με λίγες ασθενείς βροχές στην Ανατολική Μακεδονία και στην Θράκη και πιθανόν μετά το μεσημέρι στα τμήματα των Κυκλάδων και των Δωδεκανήσων. Τις πρωινές και βραδινές ώρες η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Η ατμοσφαιρική κυκλοφορία ευνοεί τη μεταφορά σκόνης κυρίως στο Ιόνιο και στα δυτικά ηπειρωτικά.

Δείτε την πορεία του καιρού:

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 3 έως 22 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 2 έως 26, στην Ήπειρο από 12 έως 24 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 10 έως 26, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 10 έως 25-27 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 16 έως 25 και στα νησιά του Αιγαίου από 15 έως 25-26 βαθμούς, ενώ στην Κρήτη οι μέγιστες θα φτάσουν τοπικά στους 28-29 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις με εντάσεις 3-4 μποφόρ και στα νότια πελάγη δυτικοί νοτιοδυτικοί με εντάσεις έως 5 μποφόρ. Στο Ιόνιο θα πνέουν άνεμοι δυτικών διευθύνσεων με εντάσεις 3-4 μποφόρ.

Στην Αττική περιμένουμε παροδικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις με εντάσεις 2-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 26 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε παροδικές νεφώσεις. Τη νύχτα και νωρίς το πρωί η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 25 βαθμούς.