ΕΛΛΑΔΑ

Πανελλαδική 48ωρη απεργία γιατρών και εργαζομένων στα νοσοκομεία

Πανελλαδική 48ωρη απεργία γιατρών και εργαζομένων στα νοσοκομεία
PIXABAY.

Τι ζητούν οι γιατροί και το προσωπικό των νοσοκομείων.

Σήμερα (29/11) και αύριο (30/11), η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας πραγματοποιεί 48ωρη απεργία, ενώ, πανελλαδική στάση εργασίας για την Πέμπτη ανακοίνωσε και η Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία.

Για σήμερα έχουν προγραμματισθεί κινητοποιήσεις από εργαζομένους σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας, ενώ, στις 12:00 της Πέμπτης γιατροί και εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Υγείας.

Οι νοσοκομειακοί γιατροί, εκτός από αυξήσεις και προσλήψεις, ζητούν μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις, αυτοτελή φορολόγηση των εφημεριών, αφορολόγητες πρόσθετες εφημερίες και αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για το δημόσιο Σύστημα Υγείας. Τέλος, υπογραμμίζουν την ανάγκη να μη συγχωνευθεί και να μην κλείσει κανένα τμήμα, καμία κλινική και κανένα νοσοκομείο.

Διπλασιασμό των μισθών αλλά και του ιατρικού προσωπικού των νοσοκομείων διεκδικεί η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης, σημειώνοντας ότι τα κενά σε οργανικές θέσεις γιατρών στα νοσοκομεία της πόλης ανέρχονται σε 30%.