ΕΛΛΑΔΑ

Δίκη για την Έμμα: «Πετάχτηκε μπροστά μου η 21χρονη και θόλωσα» - Προκαλεί ο οδηγός για το τροχαίο

Δίκη για την Έμμα: «Πετάχτηκε μπροστά μου η 21χρονη και θόλωσα» - Προκαλεί ο οδηγός για το τροχαίο

Στην απολογία του ο 27χρονος υποστήριξε ότι η Έμμα πετάχτηκε ξαφνικά μπροστά, στο ύψος της Καμάρας, την ώρα που κινείτο με ταχύτητα κάτω των 60 χιλιομέτρων και εκείνος προσπάθησε να αντιδράσει

Προσπαθώντας να πείσει ότι έφταιγε η Έμμα για όσα έγιναν, μίλησε στο δικαστήριο ο 27χρονος που κατηγορείται για το κακούργημα της επικίνδυνης οδήγησης, που είχε ως αποτέλεσμα η 21χρονη να χάσει τη ζωή της.

«Πετάχτηκε ξαφνικά μπροστά μου, δεν την είχα δει. Πάτησα φρένο και έφυγε το αυτοκίνητο στο αντίθετο ρεύμα», έφτασε στο σημείο να ισχυριστεί στην απολογία του ο 27χρονος που χτύπησε και εγκατέλειψε αιμόφυρτη στην άσφαλτο την 21χρονη Έμμα στη Θεσσαλονίκη, πέρυσι τον Νοέμβριο.

Όπως αναφέρει το voria.gr, ο 27χρονος που κάθεται στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων κατηγορείται για το κακούργημα της επικίνδυνης οδήγησης, που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο της νεαρής κοπέλας.

Στην απολογία του ο 27χρονος υποστήριξε ότι η Έμμα πετάχτηκε ξαφνικά μπροστά, στο ύψος της Καμάρας, την ώρα που κινείτο με ταχύτητα κάτω των 60 χιλιομέτρων και προσπάθησε να αντιδράσει πατώντας φρένο και στρίβοντας το τιμόνι, όμως το αυτοκίνητο ολίσθησε και μπήκε στο αντίθετο ρεύμα.

«Λυπάμαι για ό,τι έγινε», είπε στην αρχή της απολογίας του και περιέγραψε ότι ήρθε στην Ελλάδα από την Αλβανία πριν από 13χρονια, δεν είχε νόμιμα έγραφα παραμονής, ούτε δίπλωμα οδήγησης.

«Το αυτοκίνητο το είχα από τις 17 Νοεμβρίου και ήμασταν στα παζάρια για την αγορά του. Το πρωί θα το πήγαινα στον μηχανικό για έλεγχο. Δεν είχα καταλάβει ότι ήταν πειραγμένο, μόνο η εξάτμιση έκανε θόρυβο. Είχα ξανά αυτοκίνητο στην Αλβανία και οδηγούσα με δίπλωμα, εδώ όμως δεν είχα δίπλωμα. Δεν είχα χαρτιά και ήμουν παράνομος δε μπορούσα να βγάλω. Έδινα το παρόν στην αστυνομία για μία υπόθεση, είχα κατηγορηθεί ως χρήστης ναρκωτικών πριν τέσσερα – πέντε χρόνια», ανέφερε.

Απαντώντας στις επίμονες ερωτήσεις της προέδρου για την πορεία του αυτοκινήτου, ο 27χρονος είπε πως «έφυγε το πισινό μέρος του αμαξιού και βγήκα στο άλλο ρεύμα, όπου χτύπησα δύο αυτοκίνητα».

«Όταν χτύπησα την κοπέλα ήταν στο ρεύμα που ήμουν εγώ. Πήγα να την αποφύγω, τη βρήκα με το δεξί φανάρι, από την πλευρά του συνοδηγού», είπε.

«Μετά την εγκατέλειψα. Δεν συμβαίνει κάθε μέρα να χτυπάμε ανθρώπους. Ήταν λάθος, ό,τι έγινε από εκεί και μετά ήταν όλο λάθος. Έφυγα από εκεί. Το πίσω μέρος του αυτοκινήτου χτύπησε στο άλλο αμάξι. Και να ήθελα να κάνω όπισθεν εκεί δεν γινόταν. Εκεί κατάλαβα ότι ήταν πειραγμένο. Πάτησα γκάζι φεύγοντας μετά από 20 μέτρα γιατί φοβήθηκα. Όταν έφυγα από εκεί το αμάξι δεν ήταν φυσιολογικό. Τρόμαξα, όχι για να μη με βρουν, μόνος μου πήγα στην αστυνομία», ανέφερε.

«Μετά έμεινε το αμάξι σε ένα μέρος κοντά στο Φιλίππειο. Έβγαλα τις πινακίδες για να τις κρύψω. Για μια ώρα σκεφτόμουν να μην με βρουν. Η συνοδηγός ήταν τρομαγμένη. Εκείνη την ώρα δεν ξέρω γιατί έβγαλα τις πινακίδες, τρόμαξα με όσα είδα, όσα έγιναν, σκεφτόμουν αν ζει η κοπέλα. Πέρασε ένας και του είπα να μας πάει στο Ωραιόκαστρο. Ήθελα να μάθω νέα για αυτό δεν γύρισα. Αν ήμουν στα κρατητήρια δεν θα μπορούσα να μάθω. Περίμενα την άλλη μέρα να δω τι θα γίνει. Την επόμενη μέρα έψαχνα τον δικηγόρο μου και δεν τον έβρισκα. Έτσι έγιναν τα πράγματα. Θέλω να ζητήσω συγγνώμη από την οικογένεια της κοπέλας», κατέληξε.

Ξέσπασε η μητέρα της Έμμας

Η μητέρα της 21χρονης Έμμας επέρριψε ευθύνες και στους δύο επιβαίνοντες του οχήματος επειδή εγκατέλειψαν αβοήθητο την κόρη της. «Ήμασταν στα Χανιά. Το παιδί είχε φύγει και εγώ περίμενα ξύπνια μέχρι να φτάσει με το αεροπλάνο στη Θεσσαλονίκη. Αργούσε να με πάρει τηλέφωνο. Η πτήση καθυστέρησε. Μου είπε “θα σε πάρω μετά”. Το είχα στο αθόρυβο το τηλέφωνο. Γύρω στις 2 π.μ. ήρθε η αδελφή μου και είπε ότι το παιδί είχε πάθει ατύχημα . Κλείσαμε με το πρώτο διαθέσιμο αεροπλάνο για να έρθουμε στη Θεσσαλονίκη. Κατά την πτήση μας κάλεσα από το νοσοκομείο για να μας ενημερώσουν ότι πρέπει να κάνουν μια σειρά επεμβάσεων. Η Έμμα πήγαινε στο σπίτι μιας φίλης και συμφοιτήτριας της γιατί ήθελε να της δώσει δώρο για τα γενέθλια της. Της είχε αγοράσει δώρο» ανέφερε η μάρτυρας.