ΕΛΛΑΔΑ

Απεργία 28η Φεβρουαρίου: Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ - Τι θα γίνει με τα αεροδρόμια

Απεργία 28η Φεβρουαρίου: Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ - Τι θα γίνει με τα αεροδρόμια

Απεργούν τα ΜΜΜ την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου - Δείτε πώς θα κινηθούν

Στην μεγάλη απεργία της ΑΔΕΔΥ, την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου για τον έναν χρόνο από το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη θα συμμετέχουν στην πλειοψηφία τους τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς ως την ελάχιστη ένδειξη διαμαρτυρίας και συμπαράστασης στις οικογένειες των θυμάτων.

Ακινητοποιημένος θα είναι ο σιδηρόδρομος, ο υπεραστικός αλλά και ο Προαστιακός. Την ίδια στιγμή σε 24ωρη απεργία προσανατολίζονται και οι εργαζόμενοι στα μέσα σταθερής τροχιάς της Αττικής (γραμμές 1, 2 και 3 του μετρό και τραμ). Οι όποιες οριστικές αποφάσεις θα παρθούν αύριο Δευτέρα.

Τα λεωφορεία στην πρωτεύουσα θα κινηθούν από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ καθώς οι εργαζόμενοι εξήγγειλαν δύο στάσεις εργασίας στην έναρξη και τη λήξη της βάρδιας.

Στο μεταξύ χειρόφρενο για δύο ημέρες θα τραωβήξουν και οι αυτοκινητιστές ταξί, καθώς το ΣΑΤΑ έχει εξαγγείλει 48ωρη απεργία για την Τρίτη 27 και την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2024.

Απεργούν και οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας - Ακυρώνονται οι πτήσεις

Καμία πτήση δε θα εκτελείται από και προς ελληνικά αεροδρόμια την Τετάρτη 28/2 καθώς και οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας συμμετέχουν με 24ωρη απεργία στην κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ. Εφόσον η απεργία πραγματοποιηθεί, καμία πτήση πλην των απαραίτητων (αεροδιακομιδές, κλπ) και των υπερπτήσεων δε θα εξυπηρετείται ούτε από εξωτερικό ούτε από εσωτερικό