ΕΛΛΑΔΑ

Τέμπη: Ξεσπάει συγγενής θύματος - «Φάνηκαν τα πρόσωπα πίσω από τις μάσκες»

Τέμπη: Ξεσπάει συγγενής θύματος - «Φάνηκαν τα πρόσωπα πίσω από τις μάσκες»
Newsbomb.gr / Χάρης Γκίκας

Ένας χρόνος από το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη... Ο Χρήστος Κωνσταντινίδης που έχασε τη σύζυγό του Βασιλική μιλάει για τη συγκάληψη και την προσπάθεια για απόδοση δικαιοσύνης

Έναν χρόνο ακριβώς μετά το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών... Ένας χρόνος από τότε που 57 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους μπαίνοντας στη μοιραία αμαξοστοιχία.

Οι συγγενείς των 57 ανθρώπων ζητούν δικαίωση και δεν μπορούν ακόμα να πενθήσουν τους δικούς τους ανθρώπους αφού ακόμα προσπαθούν να φέρουν στο φως την αλήθεια και να μην γίνει συγκάληψη του εγκλήματος.

Ο Χρήστος Κωνσταντινίδης, εκπρόσωπος του Συλλόγου Συγγενών Θυμάτων Δυστυχήματος Τεμπών, έχασε τη σύζυγό του, Βασιλική, στις 28 Φεβρουαρίου 2023. Μιλώντας στο MEGA ανέφερε ότι η σύζυγός του πρέπει να ήταν στο βαγόνι πίσω από το κυλικείο.

Για τα αίτια της έκρηξης και της μεγάλης πυρκαγιάς δήλωσε:

«Ένα κομμάτι που σκότωσε ήταν η έκρηξη και ένα κομμάτι η φωτιά και ένα κομμάτι το ταυτόχρονο. Δεν πιστέψαμε ποτέ στις πραγματογνωμοσύνες. Αυτοί που βάζουν την υπογραφή τους σε επιστημονικές μαρτυρίες και καταθέσεις πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί. Δεν πίστεψα ποτέ στο έλαιο σιλικόνης. Είναι από το πιο ασφαλές ψυκτικό υγρό που υπάρχει. Νομίζαμε – και θα αποδειχτεί στο τέλος – ότι είναι κάποιο υλικό πηκτικό και πολύ εκρηκτικό υγρό. Αν ήταν έλαιο σιλικόνης, έχουμε πει ότι θα έκαιγε σαν φωτιά τουλάχιστον πέντε ημέρες. Η φωτιά έπαψε σε δευτερόλεπτα και αν γινόταν πηκτικό θα είχε ανατινάξει τον μισό θεσσαλικό κάμπο»

Ο κ. Κωνσταντίνιδης κατήγγειλε μάλιστα ότι ο χώρος στον Ευαγγελισμό, εκεί όπου έγινε η μοιραία σύγκρουση δεν περιφρουρήθηκε με αποτέλεσμα μέσα σε 10 μέρες ο καθένας να κάνει ότι θέλει. «Έχουν μεγάλο μερίδιο ευθύνης οι δικαστικές αρχές που δεν περιφρούρησαν τον χώρο. Δεν τέθηκαν σωστά τα ερωτήματα για τη φωτιά.», είπε χαρακτηριστικά.

Σχετικά με την Εξεταστική Επιτροπή, την χαρακτήρισε «ξεσκεπαστική» αφού αποδείχθηκε όπως είπε ότι «φάνηκαν τα πρόσωπα που κρύβονταν πίσω από τις μάσκες που τόσο κυβερνάνε όχι σωστά τον τόπο μας»

«Θα έρθει η νέμεσις να αποδώσει δικαιοσύνη»

«Νομίζω ένα μεγάλο κομμάτι του ελληνικού λαού έχει μετανιώσει για τη ψήφο του τον Μάιο, όπως μπορεί να είναι ο Γεωργιάδης, ο Βορίδης, ο Μαρκόπουλος, ο οποίος ήταν αλαζόνας. Όλοι αυτοί πρέπει να μπουν στη θέση τους. Θα κοπούν τα φτερά και η αλαζονεία τους και θα έρθει η νέμεσις να αποδώσει δικαιοσύνη», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κωνσταντινίδης.

Πρόσθεσε δε ότι: «Δεν έχουμε καταφέρει να πενθήσουμε. Οι άνθρωποι αυτοί μας καθοδηγούν και πρέπει να είμαστε μπροστάρηδες σε αυτή τη διαδικασία, να φανεί η αλήθεια και η δικαιοσύνη. Η κυβέρνηση είναι από τις λίγες φορές που είπε αλήθεια, ότι ο σιδηρόδρομος ήταν έτοιμος τον Σεπτέμβριο. Και πραγματικά, τα συστήματα ασφαλείας τέλη Αυγούστου είχαν ολοκληρωθεί. Δεν μπορώ να καταλάβω πως τα ολοκλήρωσαν μέσα σε πέντε μήνες και μέσα σε 10 χρόνια δεν μπορούσαν τα τα φτιάξουν».

Για τον κ. Κωνσταντινίδη και τους συγγενείς των θυμάτων υπάρχει πίστη ότι στο τέλος θα αποδοθεί δικαιοσύνη και στο τέλος «θα καθίσουν στο σκαμνί όλοι τους».