ΕΛΛΑΔΑ

Τα βιντεάκια «έκαψαν» τους δύο «γκαζιάρηδες» οδηγούς στα social - Τι απαντάει ο ένας

Τα βιντεάκια «έκαψαν» τους δύο «γκαζιάρηδες» οδηγούς στα social - Τι απαντάει ο ένας

Στα βίντεο που ανάρτησαν φαίνεται να αναπτύσουν ταχύτητες που ξεπερνούν τα 290 χιλιόμετρα την ώρα

Τα βίντεο που ανέβασαν στα κοινωνικά δίκτυα, με ιλιγγιώδεις ταχύτητες που έφταναν ακόμα και τα 292 χλμ την ώρα, τους «έκαψαν», καθώς η τροχαία ταυτοποίησε τους δύο οδηγούς.

Σε επικοινωνία της εκπομπής Live News με έναν από τους δύο οδηγούς που φέρεται να είναι στα βίντεο, ο ίδιος αρνείται ότι είναι εμπλεκόμενος, αλλά κι ότι του επιβλήθηκε πρόστιμο.

«Λένε ότι έχουν πιάσει κάποιον, είναι ψέματα. Τα βιντεάκια μπορεί να τα φτιάχνω, μπορεί να τα κλέβω...δεν είναι δικά μου, έχει γίνει παρεξήγηση. Δεν έχω λάβει κανέναν πρόστιμο. Για ποιο λόγο να λάβω; Δεν με έχουν πιάσει εμένα με υπερβολική ταχύτητα.Με το αρσιτερό στο τιμόνι και το δεξι το κινητο. Λένε ότι πήγαινα με 300 χλμ στην Αθηνών Σουνίου. Είναι δυνατόν; Αυτά είναι ψέματα όλα. Τα φουσκώσανε. Αντί να πιάσουν τους κλέφτες κυνηγάνε τα ψέματα και τα παραμύθια.» δηλώνει χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, η ταυτοποίηση των δύο οδηγών κατέστη δυνατή καθώς είχαν αναρτήσει σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης βίντεο στο οποίο, ως οδηγοί οχημάτων, ανέπτυσσαν μεγάλη ταχύτητα σε οδικούς άξονες του λεκανοπεδίου Αττικής, εγκυμονώντας κατά τον τρόπο αυτό κίνδυνο πρόκλησης τροχαίου ατυχήματος και επαυξάνοντας τον κίνδυνο για τους λοιπούς οδηγούς.

Όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση, θα συνεχιστούν από τη Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής οι εξειδικευμένες τροχονομικές δράσεις και οι επισταμένες έρευνες, με στόχο την προστασία των οδηγών και την επαύξηση της οδικής ασφάλειας, επιβάλλοντας τις προβλεπόμενες κυρώσεις σε όσους παραβιάζουν τους κανόνες της οδικής κυκλοφορίας, ενώ ταυτόχρονα θα ενταθούν οι προσπάθειες για την ευαισθητοποίηση των οδηγών για τους κινδύνους της επικίνδυνης οδήγησης.