ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα: Νεκρός 85χρονος από χτυπήματα 17χρονου ληστή

Πάτρα: Νεκρός 85χρονος από χτυπήματα 17χρονου ληστή

Ο άτυχος ηλικιωμένος έδινε μάχη να κρατηθεί

Σε τραγωδία εξελίχθηκε η ληστεία που είχε γίνει στην περιοχή Αγίου Ιωάννου Πράτσικα στην Πάτρα στις αρχές Νοεμβρίου όταν ο 85χρονος Σ. Ν. έπεσε θύμα ληστείας και άγριας βιαιότητας από έναν 17χρονο γείτονά του.

Ο άτυχος άνδρας που από τότε νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση, δεν τα κατάφερε και τελικά πέθανε και κηδεύτηκε από τον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου Ρώσου το πρωί του περασμένου Σαββάτου.

Το συμβάν είχε γίνει στις 6 Νοεμβρίου.

Ο 85χρονος σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, επέστρεφε απογευματινή ώρα στην οικία του στην οδό Αυτοκράτορος Θεοδοσίου στην συνοικία Πράτσικα. Στη διαδρομή συνάντησε τον 17χρονο ο οποίος τού ζήτησε χρήματα, αλλά ο ηλικιωμένος αρνήθηκε και τότε ο έφηβος του επιτέθηκε φραστικά, και τον έσπρωξε με δύναμη. Ο ηλικιωμένος έπεσε στο πεζοδρόμιο, χτύπησε στο πίσω μέρος του κεφαλιού του και έχασε τις αισθήσεις τους.

Το επεισόδιο άκουσαν η κόρη του και μια γειτόνισσα, ενημέρωσαν την αστυνομία και το ΕΚΑΒ. Με ασθενοφόρο ο 85χρονος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο « Άγιος Ανδρέας» όπου υποβλήθηκε σε αξονική και οι γιατροί διαπίστωσαν ότι είχε κάταγμα στο κρανίο, θλαστικό τραύμα στο κεφάλι και κρίθηκε αναγκαίο να μεταφερθεί στη μονάδα εντατικής θεραπείας του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου στο Ρίο.

Αστυνομικοί της Ασφάλειας Πατρών ερευνώντας την υπόθεση, έφτασαν στα ίχνη του 17χρονου. Παρουσία Εισαγγελέα, πήγαν στο σπίτι του αλλά δεν εντόπισαν ούτε τον ίδιο ούτε τον πατέρα του που είχε την επιμέλεια του. Μετά από λίγες ώρες όταν πατέρας και γιός επέστρεψαν στην μονοκατοικία, συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Ασφάλειας.

Ο 17χρονος ομολόγησε ότι έσπρωξε τον ηλικιωμένο γιατί αρνήθηκε να του δώσει χρήματα, και συνελήφθη με την κατηγορία της «βαριάς σωματικής βλάβης» και της «απόπειρας ληστείας».

Πηγή: patrisnews.com