Καθαρά Δευτέρα 2025: Λαγάνες με γεύσεις για όλα τα γούστα – Από σκορδαλιά και ταραμά μέχρι στιφάδο

Οι λαγάνες αποτελούν αγαπημένο έδεσμα, που βρίσκεται σε κάθε σαρακοστιανό τραπέζι.

Καθαρά Δευτέρα 2025: Λαγάνες με γεύσεις για όλα τα γούστα – Από σκορδαλιά και ταραμά μέχρι στιφάδο
EUROKINISSI, φωτογραφία αρχείου.

Πέταγμα χαρταετού, χαλβάς, ελιές, θαλασσινά και φυσικά, λαγάνα. Αυτή είναι η εικόνα της Καθαράς Δευτέρας, με τις παρέες να αναζητούν ένα ανοιχτό μέρος να πετάξουν χαρταετό και να απολαύσουν το μεσημέρι ένα γεύμα με το τραπέζι γεμάτο αγαπημένα σαρακοστιανά εδέσματα.

Η λαγάνα έχει την τιμητική της κι αυτό που ενδιαφέρει τους καταναλωτές, είναι πρωτίστως η τιμή και σε δεύτερο χρόνο η γεύση. Ωστόσο, από γεύσεις άλλο τίποτα, αφού το αρτοποιείο της Ελένης Καλλίδου στη Θεσσαλονίκη έχει κάνει… επιστήμη την παρασκευή του συγκεκριμένου είδους ψωμιού.

Στον φούρνο της, που βρίσκεται επί της οδού Μπότσαρη, οι καταναλωτές μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα στην απλή παραδοσιακή λαγάνα αλλά και τις ιδιαίτερες γεύσεις, όπως «ουζομεζέ», σκορδαλιά, ρεβύθια, ταραμά, στιφάδο και ντολμαδάκια. Ακόμη, για τους λάτρεις της ανατολίτικης κουζίνας υπάρχει η λαγάνα με χούμους και φυστίκια αιγίνης.

Σχόλια
Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή