ΕΛΛΑΔΑ

Αύξηση στα διόδια της Εγνατίας και νέος Σταθμός στη Καβάλα

Αύξηση στα διόδια της Εγνατίας και νέος Σταθμός στη Καβάλα

Με Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργείων Υποδομών και Οικονομικών ανάβει το πράσινο φως για την αύξηση των τελών στα διόδια της Εγνατίας Οδού, αλλά και για τη δημιουργία του νέου σταθμού στην Καβάλα, που είχε παγώσει.

Αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι ότι τα έσοδα εκχωρούνται απευθείας στις Τράπεζες ενώ η απόφαση υπεγράφη από την υπηρεσιακή κυβέρνηση...Η αύξηση αναμένεται στα μέσα Ιουλίου και σύμφωνα με την απόφαση, που υπεγράφη στις 31 Μαΐου, θα είναι της τάξης του 20%, δηλαδή από 2 ευρώ το κόστος θα φτάσει στα 2,40 ευρώ. Τα έσοδα από τα διόδια, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάζονται στην Εγνατία Οδό έφτασαν για το 2011 στα 16 εκατομμύρια ευρώ που είχαν υποθηκευτεί απευθείας στις τράπεζες. Ταυτόχρονα από την 1η Οκτωβρίου θα μπορεί να τεθεί σε λειτουργία ο νέος σταθμός διοδίων στο ύψος της Μουσθένης στην Καβάλα, που είχε παγώσει προσωρινά εξαιτίας σοβαρών αντιδράσεων των τοπικών κοινωνιών.

Χάνει συνέχεια έσοδα η Εγνατία Οδός

Πάντως, η Εγνατία χάνει διαρκώς έσοδα αφού όπως αναφέρεται και σε σχετικό άρθρο του site ypodomes.com, έχει λειτουργήσει μόλις ένας Σταθμός Εξυπηρέτησης Αυτοκινητιστών, έχουν παγώσει άλλοι τρεις διαγωνισμοί γιατί η Εγνατία δεν μπόρεσε να ολοκληρώσει τις εγκαταστάσεις ενώ υπάρχουν γραφειοκρατικά προβλήματα που εμποδίζουν την ολοκλήρωση των άλλων Σταθμών.