ΕΛΛΑΔΑ

Απεργιακό «μπλακ άουτ» - Στους δρόμους ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ

Απεργιακό «μπλακ άουτ» - Στους δρόμους ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ

Ταλαιπωρία για το επιβατικό κοινό – Δείτε πως θα κινηθούν τα Μέσα Μεταφοράς

Σε απεργιακό κλοιό σήμερα η χώρα λόγω της 24ωρης απεργίας που έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ.

Οι εργαζόμενοι στο δημόσιο αντιδρούν στο μέτρο της διαθεσιμότητας, την επέκταση του ενιαίου μισθολογίου αλλά και το φορολογικό νομοσχέδιο.

Στην απεργία συμμετέχουν εργαζόμενοι σε δημόσιες υπηρεσίες και οργανισμούς, εφορίες, ασφαλιστικά ταμεία, εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση αλλά και οι καθηγητές μέσης εκπαίδευσης ΟΛΜΕ .

Στην κινητοποίηση συμμετέχει και η ΓΣΕΕ με τρίωρη πανελλαδική στάση εργασίας από τις 12:00 έως τις 15:00. Συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθεί στις 12:30 στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Συμμετοχή στη στάση εργασίας της ΓΣΕΕ έχουν ανακοινώσει τραπεζοϋπάλληλοι και εργαζόμενοι στις ΔΕΚΟ.

Επίσης, στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ θα συμμετάσχει και η ΠΟΕ-ΟΤΑ με προσυγκέντρωση στην πλατεία Καραϊσκάκη στις 11:30 και πορεία προς το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Τα νοσοκομεία θα λειτουργήσουν με προσωπικό ασφαλείας καθώς στην απεργία της ΑΔΕΔΥ παίρνουν επίσης μέρος η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Αθήνας-Πειραιά ΕΙΝΑΠ και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ). Στην απεργία συμμετέχει και ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ).

Δείτε εδώ πως θα κινηθούν τα Μέσα Μεταφοράς

Ταλαιπωρία περιμένει σήμερα και όσους επιλέξουν να ταξιδέψουν με αεροπλάνο, λόγω της τετράωρης στάσης εργασίας (12.00 - 16.00) της Ομοσπονδίας Συλλόγων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας ΟΣΥΠΑ. Λόγω της κινητοποίησης θα πραγματοποιηθούν τροποποιήσεις και ενδεχόμενες καθυστερήσεις στις πτήσεις.