ΕΛΛΑΔΑ

Δημητριάδος Ιγνάτιος: «Ο λαός διψάει για αλήθεια και δικαιοσύνη»

Δημητριάδος Ιγνάτιος: «Ο λαός διψάει για αλήθεια και δικαιοσύνη»

Την μνήμη των Αγίων Αντωνίου του Μεγάλου και Αντωνίου του Νέου τίμησε σήμερα μεγαλοπρεπώς η πόλη της Αγιάς, με επίκεντρο τον ομώνυμο Μητροπολιτικό Ναό, όπου τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου.

Τον Σεβασμιότατο πλαισίωσαν ιερείς της επαρχίας Αγιάς και πλήθος λαού, ενώ παρέστησαν ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός, ο Δήμαρχος Αγιάς κ. Αντώνιος Γκουντάρας και παράγοντες της τοπικής κοινωνίας. Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίου Παντελεήμονος Αγιάς Αρχιμ. Αιμιλιανός Καζαντζίδης.

Ο Μητροπολίτης επισημαίνοντας τον ρόλο των Αγίων στην ζωή μας, τους οποίους ονόμασε «πρεσβευτές μας στο Θεό». Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην θέση της πίστης μας στην διαχρονική πορεία της πατρίδος μας και σημείωσε: «Σε τούτο τον τόπο, αυτό που σήμερα μάς κρατάει ενωμένους και μάς διακρίνει, είναι η Ορθόδοξη πίστη μας. Έτσι πορευόμαστε σαν έθνος και σαν λαός. Αντλώντας δύναμη από τους μάρτυρές μας, τους Αγίους μας και του ήρωές μας. Τούτη την εποχή έχουμε αντοχές να αναδείξουμε πάλι Ήρωες, Μάρτυρες και Αγίους; Και Μάρτυρας δεν είναι μόνο αυτός που χύνει το αίμα του. Μάρτυρας είναι και αυτός που λέει την αλήθεια. Πόσοι σήμερα μιλούν με λόγο αλήθειας σε αυτό τον τόπο; Πόσο αληθινοί είμαστε εμείς; Πόσο αυθεντικοί είμαστε στη ζωή μας, στην οικογένεια μας, στην εργασία μας, στο καθήκον μας, στην πολιτεία μας; Όντως σήμερα ο λαός μας, δίκαια, διψάει και θέλει αλήθεια από όλους. Διψάει και θέλει δικαιοσύνη που να ισχύει από τον πρώτο, μέχρι και τον τελευταίο. Ζητάει από όλους να φανούν άξιοι των περιστάσεων και να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Ο καθένας όμως από μας φέρει μια ευθύνη. Γι' αυτό θα πρέπει να ξεκινήσουμε από αυτό το ερώτημα; Πόσο αληθινοί μάρτυρες της αλήθειας είμαστε ο καθένας από μας; ....... Σήμερα ήρθε η ώρα της αλήθειας, η ώρα του μαρτυρίου. Τώρα θα μαρτυρήσουμε όλοι. Όχι υποφέροντας, αλλά καταθέτοντας την αλήθεια. Ξεκινώντας από την πίστη μας και την παράδοσή μας. Τιμώντας την ιστορία του τόπου μας και κάνοντας αρχή από τον εαυτό μας ο καθένας, ώστε να μπορούμε να απαιτούμε και από τους άλλους. Πολλές φορές απαιτούμε, χωρίς να βάζουμε τον εαυτό μας μέσα.

Ήρθε η ώρα να ξεκινήσουμε όλοι από την αυτοκριτική μας και στη συνέχεια να απαιτήσουμε και από τους άρχοντες και από όσους έχουν την ευθύνη, τους εκπαιδευτικούς, τους επαγγελματίες, τους υπαλλήλους, να σταθούν τίμιοι απέναντι σε αυτό το λαό....»

Ακολούθησε η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος των Αγίων στους δρόμους της πόλης.

πηγη ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΟ ΒΗΜΑ