ΕΛΛΑΔΑ

Μεταλλεία Ιερισσός: Παραμένει έκρυθμη η κατάσταση

Μεταλλεία Ιερισσός: Παραμένει έκρυθμη η κατάσταση

Υπό έλεγχο είναι η κατάσταση των παιδιών που αντιμετώπισαν προβλήματα υγείας λόγω των επεισοδίων στην Ιερισσό.

Όπως ανέφερε στο αθηναϊκό πρακτορείο ο διοικητής του νοσοκομείου Χαλκιδικής Γιώργος Ρέμελης, τρία άτομα μεταφέρθηκαν με μικροπροβλήματα στο Περιφερειακό Ιατρείο Ιερισσού και αντιμετωπίστηκαν από τον αγροτικό γιατρό χωρίς να χρειαστεί να διακομιστούν στο Νοσοκομείο.

«Στο Νοσοκομείο δεν έχει διακομιστεί κανένας. Στην περιοχή υπάρχει ασθενοφόρο για κάθε ενδεχόμενο και η κατάσταση φαίνεται ελεγχόμενη. Η πληροφόρηση που έχω είναι ότι κάποια παιδιά αντιμετώπισαν αναπνευστικά προβλήματα και έπαθαν μικροκακώσεις αλλά δεν χρειάστηκε να τα πάνε ούτε καν στο Κέντρο Υγείας» ανέφερε ο κ. Ρέμελης.

«Οι πληροφορίες που έχω είναι ότι τέσσερις ενήλικες και τρία παιδιά με δύσπνοια, δύο άτομα με θλαστικά τραύματα και ένας δημοσιογράφος με μικροτραύματα πήγαν στο Περιφερειακό Ιατρείο Ιερισσού. Ένας γιατρός από το Περιφερειακό Ιατρείο πήγε στο σχολείο όπου έριξαν τα δακρυγόνα. Αυτή τη στιγμή τα πράγματα έχουν ηρεμήσει» ανέφερε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας, Δημήτρης Βαρνάβας.

Στο μεταξύ, σε σύσκεψη, μετά την σημερινή ένταση στην Ιερισσό, καλεί αύριο ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Εφετών Θεσσαλονίκης, Παναγής Γιαννάκης, τον Διευθυντή της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, Αθηναγόρα Παζαρλή, τον δήμαρχο Αριστοτέλη, Χρήστο Πάχτα και εκπροσώπους του Συντονιστικού Οργάνου των κατοίκων της περιοχής, με τους δικηγόρους τους, προκειμένου να συζητήσουν το θέμα, με στόχο την εκτόνωση της κατάστασης. Η σύσκεψη θα γίνει στις 11 το πρωί, στο δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης.

Πάντως, σε ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, επισημαίνεται ότι «καταγγελίες σε μέσα μαζικής ενημέρωσης για χρήση χημικών σε σχολείο και οικίες της περιοχής διαψεύδονται κατηγορηματικά».

Ωστόσο, ο περιφερειακός διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πολυγύρου, Θεόδουλος Ταπανίδης, επισήμανε ότι σύμφωνα με την πληροφόρηση που είχε από τους διευθυντές του Γυμνασίου και του Λυκείου, «όταν ξεκίνησαν τα επεισόδια αρκετοί γονείς κατευθύνθηκαν προς το Γυμνάσιο - Λύκειο Ιερισσού. Την ώρα που βρίσκονταν εκεί και φώναζαν συνθήματα, έπεσαν δύο - τρία δακρυγόνα, εντός της αυλής του σχολείου σε απόσταση δύο μέτρων από την εξωτερική καγκελόπορτα και τριάντα περίπου μέτρων από το κτίριο». «Μου ανέφεραν ότι επειδή φυσούσε αέρας κάποια παιδιά παρουσίασαν αναπνευστικά προβλήματα, ωστόσο υπήρχε γιατρός που τους παρείχε τις πρώτες βοήθειες» πρόσθεσε.

Διαβάστε επίσης:

Μεταλλεία Ιερισσός: Ένταση και δακρυγόνα - Οι κάτοικοι στους δρόμους

«Περιορισμένη η χρήση χημικών στην Ιερισσό» δηλώνει ο Καλαφάτης

Παρεμβάσεις βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ για τα επεισόδια στην Ιερισσό

ΚΚΕ: Όργιο αυταρχισμού από την κυβέρνηση στην Ιερισσό