ΕΛΛΑΔΑ

Κινητοποιήσεις για τους δύο συλληφθέντες της Ιερισσού

Κινητοποιήσεις για τους δύο συλληφθέντες της Ιερισσού

Σε εξέλιξη βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη η εξόρμηση ενημέρωσης που πραγματοποιούν τα μέλη των Επιτροπών Αγώνα Θεσσαλονίκης Χαλκιδικής Ενάντια στην Εξόρυξη του Χρυσού, οι οποίοι εκφράζουν τη συμπαράστασή τους στους δύο συλληφθέντες της Ιερισσού, που κατηγορούνται για συμμετοχή στην επίθεση στις Σκουριές τον περασμένο Φεβρουάριο.

Τα μέλη των επιτροπών καλούν τον λαό της Θεσσαλονίκης να συμμετάσχει μαζικά στις κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας.

Όπως είπε στο Thesstoday, o Γιώργος Κόκκινος, μέλος των Επιτροπών Αγώνα, η καταστολή και η αστυνομοκρατία «δεν θα κάμψει τον αγώνα μας, είμαστε αποφασισμένοι και ορκισμένοι να σώσουμε τον τόπο μας».

Από την πλευρά του ο Σωτήρης Τσόκας, μέλος των Επιτροπών Αγώνα, απηύθυνε κάλεσμα σε όλους τους Θεσσαλονικείς να συμπαρασταθούν, καθώς όπως είπε, «ο αγώνας αυτός είναι αγώνας για όλους μας. Αν περάσει αυτή η πολιτική της καταστολής, η συνέχεια θα είναι και στη Θεσσαλονίκη και σε όλη την Ελλάδα»
Μέχρι και το Σάββατο τα οδοφράγματα στην Ιερισσό

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι κάτοικοι της Ιερισσού αποφάσισαν να κρατήσουν τα οδοφράγματα με τα οποία έχουν αποκλείσει το χωριό τους μέχρι και το Σάββατο. Την Κυριακή τα οδοφράγματα θα ανοίξουν προκειμένου οι κάτοικοι να μεταβούν με κάθε μέσο στην Αστυνομική Διεύθυνση Χαλκιδικής, την ώρα που θα απολογούνται οι δύο συγχωριανοί τους, ενώ θα αποφασίσουν για την περεταίρω στάση τους, ανάλογα με τις εξελίξεις, δηλώνοντας «αποφασισμένοι για όλα».
Το πρόγραμμα των κινητοποιήσεων

Ο σκοπός της σημερινής κινητοποίησης ήταν η ενημέρωση του κοινού της Θεσσαλονίκης για τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας.

- Αύριο Παρασκευή, στις 9 μ.μ, θα πραγματοποιηθεί καθιστική διαμαρτυρία με κεριά έξω από το αστυνομικό μέγαρο Θεσσαλονίκης και σε ένδειξη συμπαράστασης στους στους 2 προφυλακισμένους .

- Το Σάββατο στις 12 π.μ., στο άγαλμα του Βενιζέλου, θα γίνει συγκέντρωση και στη συνέχεια πιθανότατα πορεία προς το Αστυνομικό Μέγαρο

- Και την Κυριακή , στις 11 π.μ., θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στο Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης με αίτημα την απελευθέρωση των συλληφθέντων.