ΕΛΛΑΔΑ

Νέα οδοφράγματα στην Ιερισσό

Νέα οδοφράγματα στην Ιερισσό

Νέα οδοφράγματα έστησαν οι κάτοικοι της Ιερισσού, αποκλείοντας τις δύο εισόδους του χωριού, με αφορμή τα χθεσινά επεισόδια, στη διάρκεια των οποίων τραυματίστηκαν εννέα άτομα, οκτώ αστυνομικοί και μία διαδηλώτρια, και τη σύλληψη τριών διαδηλωτριών.


Οι κάτοικοι έχουν στήσει αναχώματα και έχουν αφήσει ένα μικρό πέρασμα για τη διέλευση των οχημάτων, ενώ έντονη είναι και η παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων.

Παράλληλα, οι τρεις διαδηλώτριες οδηγήθηκαν στην εισαγγελία Πολυγύρου. Οι τρεις γυναίκες προσήχθησαν το πρωί της Κυριακής, όταν προσπάθησαν να εμποδίσουν αυτοκίνητο της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός» να προσεγγίσει τις εγκαταστάσεις και απωθήθηκαν από αστυνομικούς.

Οι προσαγωγές των τριών γυναικών, ηλικίας 25, 39 και 40 ετών, μετατράπηκαν σε συλλήψεις και με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία παραπέμπονται να δικαστούν με την αυτόφωρη διαδικασία. Κάτοικοι της Χαλκιδικής έχουν προγραμματίσει να μεταβούν στα δικαστήρια του Πολυγύρου για να συμπαρασταθούν στις τρεις κατηγορούμενες.

Οι αστυνομικές έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό του δράστη ο οποίος, κατά τα χθεσινά επεισόδια φέρεται ότι πυροβόλησε με κυνηγητικό όπλο εναντίον αστυνομικών.

Ένας από τους αστυνομικούς που τραυματίστηκαν εξακολουθεί να νοσηλεύεται στο «424» Στρατιωτικό Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, φέροντας σοβαρά τραύματα.

Οι κάτοικοι της Ιερισσού, πάντως, κάνουν λόγο για «προβοκάτσια».

Τέλος, ματαιώθηκε η προγραμματισμένη για σήμερα συνάντηση του προϊσταμένου της εισαγγελίας Εφετών Θεσσαλονίκης Π. Γιαννάκη με εκπροσώπους των κατοίκων της Βορειοανατολικής Χαλκιδικής, της Αστυνομίας, της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός» για την εκτόνωση της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί τις τελευταίες μέρες και τις καθημερινές εντάσεις που σημειώνονται με αφορμή τις εργασίες υλοτομίας στο δάσος Κάκκαβος.

Σύμφωνα με δικαστικές πηγές, η συνάντηση αναβλήθηκε λόγω κωλύματος των εκπροσώπων της εταιρείας και της αστυνομίας.

Διαβάστε επίσης:

Σκουριές: Τραυματίστηκαν οκτώ αστυνομικοί