ΕΛΛΑΔΑ

ΕΡΤ: Νέο συλλαλητήριο την Κυριακή στο Ηράκλειο

ΕΡΤ: Νέο συλλαλητήριο την Κυριακή στο Ηράκλειο

Συλλαλητήριο διαμαρτυρίας διοργανώνουν το Ε.Κ.Η και το Ν.Τ ΑΔΕΔΥ, την Κυριακή 16 Ιουνίου στις 19:00 στην ΕΡΑ Ηρακλείου


Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου, αναφέρεται σύμφωνα με το cretalive.gr:

Καταδικάζουμε την πραξικοπηματική έκδοση πράξης νομοθετικού περιεχομένου, με την οποία η ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΗ Κυβέρνηση του μνημονίου θα μπορεί να προχωρήσει σε συγχωνεύσεις – καταργήσεις δημόσιων φορέων, προκειμένου να ικανοποιήσει την Τρόικα. Ο στόχος είναι προφανής και αφορά στην άμεση διάλυση των δημοσίων φορέων και τις άμεσες ή έμμεσες απολύσεις 14.500 υπαλλήλων μέχρι το τέλος Ιουλίου.
Η Κυβέρνηση του ξεπουλήματος, της υποταγής αποφάσισε τον ξαφνικό «θάνατο» της ΕΡΤ. Με αυτόν τον απάνθρωπο και προκλητικό τρόπο βάζει “λουκέτο” στη δημόσια ραδιοτηλεόραση απολύοντας 2.500 εργαζόμενους, αδιαφορώντας για τις ζωές τους και τις ζωές των οικογενειών τους. Βάζει ταφόπλακα στην αντικειμενική ενημέρωση και στον πλουραλισμό των ειδήσεων, καταφέρνοντας βαρύτατο πλήγμα στην ίδια τη Δημοκρατία.
Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στους εργαζόμενους της ΕΡΤ και καλούμε όλους τους Ηρακλειώτες και τις Ηρακλειώτισσες αλλά και κάθε πολίτη του Ηρακλείου, όλοι μαζί να βροντοφωνάξουμε , να αποτρέψουμε τα σχέδια Κυβέρνησης και Τρόικας, που επιδιώκουν με συνοπτικές διαδικασίες να διαλύσουν τους δημόσιους φορείς ,τα δημόσια αγαθά και να προσθέσουν χιλιάδες εργαζόμενους στις λίστες των ανέργων.

Το Ε.Κ.Η και το Ν.Τ ΑΔΕΔΥ Ηρακλείου καλούν όλους τους εργαζόμενους, τους πολίτες του Ηρακλείου να συμμετέχουν μαζικά στο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί τη Κυριακή 16 Ιουνίου στις 7 το απόγευμα στην ΕΡΑ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ .

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΝΑ ΠΑΛΕΨΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΗΣ ΠΡΑΞΗΣ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ,ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΕΡΤ
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΝΑ ΑΠΟΤΙΝΑΞΟΥΜΕ ΤΟ ΖΥΓΟ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ, ΝΑ ΔΙΩΞΟΥΜΕ ΤΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΣΩΣΟΥΜΕ ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ