ΕΛΛΑΔΑ

Καταγγελίες για επεισόδια με τραυματίες στη Χαλκιδική

Καταγγελίες για επεισόδια με τραυματίες στη Χαλκιδική

Επεισόδια που προκλήθηκαν από διαδηλωτές που αντιδρούν στη λειτουργία των μεταλλείων στη Χαλκιδική καταγγέλλει η πλευρά των εργαζομένων στα μεταλλεία, υποστηρίζοντας ότι στη διάρκεια τους τραυματίστηκαν τρία άτομα.

Από την πλευρά τους, η πλευρά των κατοίκων της Ιερισσού κάνει λόγο για «γελοιότητες» αμφισβητώντας τα όσα λένε οι μεταλλωρύχοι.

Τα επεισόδια σύμφωνα με τις καταγγελίες, σημειώθηκαν μετά την διαδήλωση διαμαρτυρίας στον Πολύγυρο από τους κατοίκους της Ιερισσού. Εκεί, σύμφωνα πάντα με την πλευρά των εργαζομένων, οι διαδηλωτές «πολιόρκησαν» το δημαρχείο και απειλούσαν να εισβάλλουν μέσα στο κτίριο στο οποίο βρισκόταν ο δήμαρχος Αριστοτέλη Χρήστος Πάχτας.

Όπως αναφέρει το thesstoday στη συνέχεια, κάποιοι από τους διαδηλωτές φέρονται να πήγαν με τα αυτοκίνητα τους στο Παλαιοχώρι και στη διασταύρωση προς Μ. Παναγία το κομβόι τους σταμάτησε. Εκεί, υποστηρίζει πάντα η πλευρά των εργαζομένων, επιτέθηκαν σε θαμώνες καφετέριας, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί μια κοπέλα αλλά και 2 αστυνομικοί, εκ των οποίων ο ένας διακομίστηκε στο κέντρο υγείας Παλαιοχωρίου για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Στο σημείο πήγαν και δυνάμεις των ΜΑΤ προκειμένου να σταματήσουν τα επεισόδια.

Τι λένε οι διαδηλωτές

Για ψεύδη, γελοιότητες και ανοησίες κάνουν λόγο από την πλευρά τους οι διαδηλωτές, σχολιάζοντας στο Thesstoday τις καταγγελίες . Σύμφωνα με εκπροσώπους τους, μετά τη διαδήλωση στον Πολύγυρο, πράγματι πολλοί πήγαν στην Αρναία προκειμένου να διαμαρτυρηθούν έξω από το δημαρχείο και ούτε επιχείρησαν να εισβάλλουν στο κτίριο, ούτε προσπάθησαν να επιτεθούν στον δήμαρχο, όπως υποστηρίζει η άλλη πλευρά.

Στη συνέχεια κατά την αποχώρηση τους, το κομβόι των διαδηλωτών πέρασε από το Παλαιοχώρι και όπως υποστηρίζουν, δέχτηκαν φραστική επίθεση από μεταλλωρύχους που ήταν συγκεντρωμένοι σε καφετέρια στο σημείο. Εκεί τα «αίματα» άναψαν και έγινε κάποια μικροσυμπλοκή, στην διάρκεια της οποίας, σύμφωνα με τους διαδηλωτές τραυματίστηκαν πολύ ελαφρά , ένα άτομο από τη μια και ένα άτομο από την άλλη πλευρά και με την παρέμβαση της αστυνομίας το επεισόδιο έληξε.

Πληροφορίες πάντως από την πλευρά των Ιερισσιωτών, κάνουν λόγο για συγκεντρωμένους μέχρι και αυτήν την ώρα μεταλλωρύχους στο κέντρο της Μεγ.Παναγιάς και για μικροεπεισόδιο που συνέβη μεταξύ τους, για άγνωστο λόγο, ενδεχομένως για τα σημερινά γεγονότα.