ΕΛΛΑΔΑ

Έλεγχος σε χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων που δεν πλήρωσαν ΦΑΠ 2010

Έλεγχος σε χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων που δεν πλήρωσαν ΦΑΠ 2010

Με κατεπείγουσα εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών θα ελεγχθούν περίπου 25.000 χιλιάδες πολίτες.


Οι συγκεκριμένοι πολίτες αν και έλαβαν εκκαθαριστικό σημείωμα ΦΑΠ το Μάιο του 2013 για περιουσία που είχαν στην ιδιοκτησία τους το 2010 δεν έχουν ακόμη πληρώσει το φόρο σύμφωνα με καθημερινή εφημερίδα.

Στην εγκύκλιο του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων Γ. Θεοχάρη επισημαίνεται οτι στα πλαίσια διασταυρώσεων που γίνονται για ληξιπρόθεσμες οφειλές φόρου ακίνητης περιουσίας φυσικών προσώπων έτους 2010, αποστέλλεται ηλεκτρονικά (από τη Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης) αρχείο με τα στοιχεία οφειλετών ανά ΔΟΥ ώστε να ελεγχθούν αυθημερόν αν οι συγκεκριμένοι οφειλέτες έχουν υποβάλει ανακλητικές - τροποποιητικές δηλώσεις φόρου ακίνητης περιουσίας έτους 2010.

Στη συνέχεια η αρμόδια διεύθυνση θα προβεί άμεσα στην καταχώρηση - εκκαθάριση αυτών, ώστε η Επιχειρησιακή Μονάδα Είσπραξης να πραγματοποιήσει τις απαραίτητες ενέργειες για την είσπραξη των ληξιπρόθεσμων οφειλών. Μετά την καταχώρηση των δηλώσεων, το ηλεκτρονικό αρχείο θα αποσταλεί συμπληρωμένο στην Επιχειρησιακή Μονάδα Είσπραξης.

Ο κ. Θεοχάρης ζητά να ληφθούν άμεσα όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη διασφάλιση των συμφερόντων του Δημοσίου, που δεν είναι άλλα από τη διενέργεια κατασχέσεων περιουσιακών στοιχείων, δεσμεύσεις τραπεζικών λογαριασμών κτλ. ενώ σύμφωνα με τα στοιχεία από τους 170.000 πολίτες που ήταν υπόχρεοι να πληρώσουν ΦΑΠ, δεν τον εξόφλησαν 25.000 περίπου.

Διαβάστε επίσης:

Θα πληρώσουμε 7 φόρους μέσα σε 4 μήνες – Ποιοι είναι

Πώς να δηλώσετε αυθαίρετα και ημιυπαίθριους στο Ε9

Οι αλλαγές στις αποδείξεις-Ποιες θα «περνούν» από την εφορία