ΕΛΛΑΔΑ

«Συνελήφθη ψευδόμενος ο Μιχαλολιάκος»

«Συνελήφθη ψευδόμενος ο Μιχαλολιάκος»

Τον «έκαψε» ο κύκλος των τηλεφωνημάτων  πριν και μετά τη δολοφονία Φύσσα

«Ο Μιχαλολιάκος συνελήφθη ψευδόμενος. Είναι ισχυρή απόδειξη ο κύκλος των τηλεφωνημάτων εκείνης της νύχτας. Όταν υπάρχουν στοιχεία στέλνουμε κατηγορούμενους στη φυλακή», τόνιζε με νόημα δικαστική πηγή εξηγώντας την προφυλάκιση του αρχηγού της «εγκληματικής οργάνωσης» Χρυσή Αυγή Ν. Μιχαλολιάκου αλλά και του πυρηνάρχη της Νίκαιας Γ. Πατέλη.

Για τους ανακριτές της υπόθεσης ο κύκλος των τηλεφωνημάτων των Γ. Ρουπακιά, Γ. Πατέλη, Γ. Λαγού και Ν. Μιχαλολιάκου, πριν και μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, αποτελεί ισχυρή απόδειξη.

Οι απολογίες των Ν. Μιχαλολιάκου και Γ. Πατέλη δεν έπεισαν τους δύο ανακριτές και τους εισαγγελείς της υπόθεσης αφού οι ισχυρισμοί που προέβαλαν, όπως αναφέρουν οι ίδιες δικαστικές πηγές εμφανίζουν σημεία είτε αντιφατικά μεταξύ τους είτε αδύναμα στην κοινή λογική.

Μεταξύ αυτών είναι ο ισχυρισμός του Ν. Μιχαλολιάκου ότι το βράδυ που έπεσε νεκρός ο Παύλος Φύσσας «κοιμήθηκα νωρίς εκείνο το βράδυ και ξύπνησα στη μια το μεσημέρι. Την επόμενη ημέρα δεν ήξερα τίποτα! Δεν γνωρίζω τον Πατελή». Κι όλα αυτά τη στιγμή που α) το γεγονός αυτό είχε λάβει ήδη τεράστιες διαστάσεις και β) ο συγκατηγορούμενός του Πατέλης εργαζόταν στα κεντρικά γραφεία της Χρυσής Αυγής και ήταν όπως ο ίδιος είπε «στην ασφάλεια στην κεντρική είσοδο».

Χαρακτηριστικός είναι όμως και ο ισχυρισμός του Γ. Πατέλη ότι «ένα τέταρτο μετά τη δολοφονία μού τηλεφώνησε ο Ρουπακιάς και μου είπε “σκότωσα άνθρωπο”. Εγώ ενημέρωσα αμέσως τον Λαγό. Δεν υπήρχε σχέδιο δολοφονίας ούτε κανείς στη Χρυσή Αυγή ήξερε κάτι».

Αναφερόμενος στις κλήσεις ο Γ. Πατέλης ισχυρίστηκε στην απολογία του «Την επομένη της δολοφονίας όλες οι κλήσεις από το σταθερό τηλέφωνο του κόμματος στο σπίτι μου έγιναν από εμένα διότι ανησυχούσα για τη γυναίκα μου αφού η αστυνομία ερευνούσε το σπίτι μας, μετά από υπόδειξη της συζύγου του Ρουπακιά που ψευδώς είχε πει ότι μου είχε δώσει μία τσάντα με πράγματα από το σπίτι της που ήθελε να αποκρύψει… Τα σταθερά τηλέφωνα που είναι στο όνομα του Νίκου Μιχαλολιάκου είναι τηλεφωνικό κέντρο και ο οποιοσδήποτε μπορεί να τηλεφωνήσει από αυτά».

Ο προσωρινά κρατούμενος πυρηνάρχης δέχθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, πολλές και επίμονες ερωτήσεις για τα τηλεφωνήματα στον Ι. Λαγό πριν τη δολοφονία, από τις 9:20 το βράδυ και μετά:

«Ειδικά εκείνη την ημέρα» φέρεται να υποστήριξε ο Γ. Πατέλης «μιλούσαμε με τον Λαγό ενόψει της ομιλίας τού κ. Μιχαλολιάκου στην τοπική τής Νίκαιας, δύο ημέρες μετά. Συζητούσαμε πώς θα γνωστοποιηθεί το γεγονός, πώς θα μοιραστούν τα φυλλάδια και πώς οι ενέργειές μας έπρεπε να γίνουν το βράδυ για να μην υπάρξουν το πρωί συγκρούσεις με αντίπαλες ομάδες».

Στο μεταξύ, ενώπιον του ανακριτή εμφανίστηκαν σήμερα αυτοβούλως η σύζυγος και η πεθερά τού κατηγορουμένου στην υπόθεση της δολοφονίας Φύσσα, Γιώργου Ρουπακιά, οι οποίες είναι μεταξύ των κατηγορουμένων για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση. Οι δύο γυναίκες θα απολογηθούν αύριο.

Διαβάστε επίσης:

Στη γυναικεία πτέρυγα του Κορυδαλλού Μιχαλολιάκος και Λαγός

Στη φυλακή ο Νίκος Μιχαλολιάκος

Χρυσή Αυγή: «Άδικη και αντισυνταγματική η προφυλάκιση του αρχηγού»

Στη φυλακή και ο Γιώργος Πατέλης

Πώς αντέδρασε η Ζαρούλια στην προφυλάκιση του Μιχαλολιάκου

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο Νίκος Μιχαλολιάκος