ΕΛΛΑΔΑ

Γερμανικά ΜΜΕ: «Παιδί χωρίς παρελθόν» η μικρή Μαρία

Γερμανικά ΜΜΕ: «Παιδί χωρίς παρελθόν» η μικρή Μαρία

Η υπόθεση της τετράχρονης Μαρίας που εντοπίστηκε σε οικισμό ρομά στα Φάρσαλα απασχολεί και τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης.


Για «αίνιγμα» κάνει λόγο η Tagesspiegel του Βερολίνου, γράφει η Deutsche Welle. «Ένα μικρό παιδί με άγνωστη καταγωγή ανακαλύφθηκε τυχαία από την ελληνική αστυνομία. Πιθανότατα είναι θύμα απαγωγής που έγινε πριν πολλά χρόνια. Ενδεχομένως να κρύβεται από πίσω εμπόριο παιδιών. Σε όλη την Ευρώπη αναζητούνται τώρα οι γονείς της μικρής ξανθιάς».

Από την πλευρά του το Focus γράφει: «Η ελληνική αστυνομία έσωσε 4χρονη που είχε απαχθεί, σε καταυλισμό Ρομά...Έχει ξανθά μαλλιά, πράσινα μάτια, τη λένε 'Μαρία' και πιθανότατα έπεσε θύμα απαγωγής λίγο μετά τη γέννησή της. Η ελληνική αστυνομία βρήκε ένα 4χρονο κορίτσι σε καταυλισμό Ρομά κοντά στα Φάρσαλα και τώρα ψάχνει τους βιολογικούς της γονείς».

«Από πού είναι η 4χρονη ξανθιά Μαρία», διερωτάται η Abendzeitung του Μονάχου, επισημαίνοντας ότι «από την πρώτη στιγμή οι αστυνομικοί πίστεψαν ότι πρόκειται για υπόθεση απαγωγής. Ωστόσο δεν μπορεί να αποκλειστεί η πραγματική της μητέρα απλά να την εγκατέλειψε. Αυτή αναζητείται τώρα σε όλη την Ευρώπη».

«Παιδί χωρίς παρελθόν», τιτλοφορείται άρθρο στην ηλεκτρονική έκδοση της Süddeutsche Zeitung που αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στην «αινιγματική ευλογία» που είχε η 40χρονη «μητέρα» της μικρής. «Σύμφωνα με τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης, η γυναίκα, όπου βρέθηκε το κοριτσάκι, είναι κάτοχος δύο έγκυρων δελτίων αστυνομικής ταυτότητας και διατηρεί ταυτόχρονα δύο διαφορετικές οικογενειακές μερίδες. Εκεί είναι καταχωρημένα συνολικά 10 παιδιά, κάτι που εγείρει και άλλα ερωτηματικά. Σύμφωνα με τα αναγραφόμενα στοιχεία η γυναίκα φέρεται να έφερε στον κόσμο τρία παιδιά σε διάστημα πέντε μηνών και τρία ακόμη σε διάστημα τρεισήμισι μηνών».

«Ποιο είναι αυτό το παιδί», διερωτάται το Spiegel. «Η φωτογραφία της 4χρονης είναι συγκλονιστική. Με ανασφαλές βλέμμα, το κοριτσάκι που ακούει στο όνομα Μαρία, κοιτάει στην κάμερα. Οι έρευνες των ελληνικών αρχών θα πρέπει να αποκαλύψουν τώρα την πραγματική της ταυτότητα».

Στα περισσότερα δημοσιεύματα γίνεται παραλληλισμός ανάμεσα την ιστορία της «Μαρίας» και την τραγική υπόθεση εξαφάνισης της μικρής Μαντλίν.
Όπως γράφει η Berliner Morgenpost, «η υπόθεση του παιδιού που βρέθηκε στην Ελλάδα δίνει θάρρος στους γονείς της εξαφανισμένης Μαντλίν».

Διαβάστε επίσης:

Σε εξέλιξη αστυνομική επιχείρηση σε Μενίδι και Ζεφύρι (pics+video)

Daily Mail: Αυτοί είναι οι Ρομά που κρατούσαν τη μικρή «Μαρία»

Σε εξέλιξη αστυνομική επιχείρηση στο Ζεφύρι σε καταυλισμούς Ρομά

Ρoή Ειδήσεων