ΕΛΛΑΔΑ

Βρέθηκαν στη Βουλγαρία οι βιολογικοί γονείς της μικρής «Μαρίας»;

Βρέθηκαν στη Βουλγαρία οι βιολογικοί γονείς της μικρής «Μαρίας»;

Ένα ζευγάρι βουλγάρων Ρομά ανακρίθηκε σήμερα από την αστυνομία, η οποία υποψιάζεται πως πρόκειται για τους γονείς της μικρής Μαρίας, του ξανθού κοριτσιού που ανακαλύφθηκε σ' ένα καταυλισμό των Ρομά στην Ελλάδα, αναφέρουν βουλγαρικά μέσα ενημέρωσης.

Η αστυνομία αρνήθηκε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο για την ανάκριση αυτή, η οποία διεξήχθη, σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης, στην πόλη Γκούρκοβο (κεντρική Βουλγαρία).

Ένα από τα παιδιά του ζευγαριού, της Σάσας και του Ατανάς Ρούσεφ, δήλωσε προς τους δημοσιογράφους στο Νικολάεβο, όπου ζει η οικογένεια, ότι η μητέρα του αναγνώρισε την Μαρία βλέποντάς την στην τηλεόραση, μετέδωσε η δημόσια ραδιοτηλεόραση.
Ο αδελφός του Ατάνας Ρούσεφ, ο Άνγκελ, επιβεβαίωσε ότι η Σάσα είχε "εγκαταλείψει ένα παιδί στην Ελλάδα επειδή δεν είχε χρήματα ούτε χαρτιά ταυτότητας".

Η τηλεόραση έδειξε πολύ ξανθά παιδιά —κυρίως τον Ίσους, ηλικίας 15 ετών, και ένα άλλο περίπου δύο ετών— στο φτωχό γκέτο των Ρομά στο Νικολάεβο.

Ο Ίσους, τον οποίο επικαλούνται τα πρακτορεία ειδήσεων, δήλωσε επίσης πως η μητέρα του είχε εγκαταλείψει την Μαρία επειδή δεν είχε χρήματα για να επιστρέψει.

Οι γείτονες των Ρούσεφ επιβεβαίωσαν επίσης πως η οικογένεια είχε πάει στην Ελλάδα. Ορισμένοι υποστήριξαν πως η μητέρα πούλησε το παιδί της για 500 λέβα (250 ευρώ).Η Σ. Ρ., που πιστεύεται ότι είναι η πραγματική μητέρα του 5χρονου κοριτσιού, ήταν 31 ετών όταν στις 31 Ιανουαρίου 2009 γέννησε στη Λαμία ένα κοριτσάκι βάρους 3,100 κιλών.

Η βουλγαρικής υπηκοότητας γυναίκα πιθανώς είχε βρεθεί στην Ελλάδα για περιστασιακές αγροτικές εργασίες στα χωράφια της Φθιώτιδας.

Με βάση τα παραπάνω στοιχεία οι ισχυρισμοί του ζεύγους των Ρομά, στο σπίτι των οποίων βρέθηκε η μικρή Μαρία, ότι τους άφησαν το παιδί για να το προσέχουν ίσως να έχουν βάση.

Η υπόθεση ωστόσο περιπλέκεται καθώς η πιθανολογούμενη βιολογική μητέρα της μικρής δήλωσε άγαμη στη ληξιαρχική πράξη γέννησης ενώ οι υπάλληλοι του δήμου εντόπισαν ότι στη μαιευτική κλινική χρησιμοποίησε το όνομα του συζύγου της.
Οι υπάλληλοι σημειώνουν ότι χρειάζεται δικαστική απόφαση προκειμένου να συμπληρωθεί η ληξιαρχική πράξη.

Η βρετανική εφημερίδα Telegraph αναφέρει ότι ήδη έχει γίνει λήψη DNA για να διαπιστωθεί αν είναι πράγματι οι βιολογικοί γονείς της Μαρίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες εις βάρος της Σάσα Ρούσεβα εκκρεμούσε από το 2013 ένταλμα σύλληψης για απόπειρα παράνομης υιοθεσίας.

Όλα ξεκίνησαν τον Ιανουάριο του 2013 όταν η Ρούσεβα γέννησε στο Ιπποκράτειο και λίγο μετά συνελήφθη για απόπειρα παράνομης υιοθεσίας. Το παιδί μεταφέρθηκε στο ίδρυμα Άγιος Στυλιανός.

Η μητέρα οδηγήθηκε στο δικαστήριο, ορίστηκε τακτική δικάσιμος και αφέθηκε ελεύθερη.

Λίγους μήνες μετά προέκυψε πως η ίδια είχε δώσει παρανόμως ένα από τα παιδιά της για υιοθεσία το 2009 και τον Απρίλιο εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης εις βάρος της.

Στο βίντεο ντοκουμέντο που θα δείτε και δημοσιεύει το bgnes.com φαίνεται μια οικογένεια στη Βουλγαρία η οποία σύμφωνα με το ρεπορτάζ των τοπικών μέσων είναι η οικογένεια του ξανθού "αγγέλου". Μάλιστα το κοριτσάκι και το αγοράκι του βίντεο έχουν καταπληκτική ομοιότητα με την μικρή Μαρία.

Διαβάστε επίσης

ΕΞΕΛΙΞΗ ΣΟΚ: Σε βουλγαρική γιάφκα οι γονείς της Μαρίας

Έρευνες της ΕΛΑΣ και στη Βουλγαρία για την μικρή Μαρία

Πόσα επιδόματα έπαιρναν οι Ρομά που είχαν τη Μαρία

Αναζητούν πρόσωπο - «κλειδί» στην υπόθεση της μικρής Μαρίας

Τη συνδρομή της Ιντερπόλ ζήτησαν οι αρχές για την υπόθεση της Μαρίας

Το ζευγάρι Ρομά της «μικρής Μαρίας της Ιρλανδίας» είναι οι γονείς της