ΕΛΛΑΔΑ

Αίτημα αποφυλάκισης από τους «γονείς» της Μαρίας: Την θέλουν πίσω

Αίτημα αποφυλάκισης από τους «γονείς» της Μαρίας: Την θέλουν πίσω

Προσφυγή κατά του εντάλματος προσωρινής κράτησής τους κατέθεσαν σήμερα μέσω των συνηγόρων τους οι δύο Ρομά από τα Φάρσαλα που εμφανίζονταν ως γονείς της μικρής Μαρίας.


Η κατάθεση της προσφυγής θεωρούνταν αναμενόμενη, μετά τις τελευταίες εξελίξεις σύμφωνα με τις οποίες το υπουργείο Εσωτερικών της Βουλγαρίας ανακοίνωσε ότι βάσει των σχετικών εξετάσεων DNA βιολογικοί γονείς του παιδιού είναι οι δυο Ρομά από την Βουλγαρία, οι οποίοι παραδέχτηκαν ότι οικειοθελώς έδωσαν το παιδί.

Κατόπιν τούτων, κατά τους συνηγόρους των Ρομά από τα Φάρσαλα δεν τίθεται θέμα «αρπαγής» του παιδιού οπότε η κατηγορία που τους είχε αποδοθεί και για «αρπαγή ανήλικου» παράλληλα με εκείνη της «υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης κατ εξακολούθηση», δεν έχει ισχύ.

Για το αίτημα της υπεράσπισης των Ρομά αναμένεται να αποφανθεί το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Λάρισας, με την έκδοση σχετικού βουλεύματος το επόμενο διάστημα.

Στο μεταξύ, όπως έκαναν γνωστό οι συνήγοροι τους ζεύγους των Ρομά από τα Φάρσαλα, στις προθέσεις τους είναι, εφόσον οι εξελίξεις σε νομικό επίπεδο είναι ευνοϊκές ως προς το αίτημα αποφυλάκισής τους να διεκδικήσουν την επιστροφή της Μαρίας στην οικογένειά τους και να προβούν σε διαδικασίες νόμιμης υιοθεσίας.

Διαβάστε επίσης:

Το ξέσπασμα της βιολογικής μητέρας της μικρής Μαρίας