ΕΛΛΑΔΑ

Παν - αναπηρικό συλλαλητήριο: Ζητούμε τουλάχιστον το ζην

Παν - αναπηρικό συλλαλητήριο: Ζητούμε τουλάχιστον το ζην

Από όλη την Ελλάδα έφθασαν στην Αθήνα προκειμένου να διαμαρτυρηθούν άνθρωποι με αναπηρία, οι οποίοι αντιδρούν στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης.


Συγκεντρώθηκαν στην αρχή έξω από το υπουργείο Εργασίας και στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία μέχρι το υπουργείο Οικονομικών.

«Οι άνθρωποι με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις, ζητούμε όχι το ευ ζην, αλλά τουλάχιστον το ζην», τόνισε ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ) Γιάννης Βαρδακαστάνης.

Το «παρών» έδωσαν και σωματεία γονέων και κηδεμόνων ατόμων με ειδικές ανάγκες. Ο πρόεδρος του σωματείου «Ερμής» και μέλος του συντονιστικού του ΕΣΑμεΑ Αριστείδης Πανανός ανέφερε πως έχει μειωθεί κατά 70% η κρατική χρηματοδότηση στα κέντρα γονέων, τα οποία εκπαιδεύουν και βοηθούν στην επαγγελματική αποκατάσταση των ΑμεΑ. Επίσης προσέθεσε, πως το κέντρο «Ερμής», στεγάζεται σε χώρο του πρώην αεροδρομίου στο Ελληνικό και κινδυνεύουν με έξωση από το ΤΑΙΠΕΔ.

«Παρόμοια κέντρα σε όλη την Ελλάδα δημιουργήθηκαν από τους γονείς για να καλύψουν κενά της Πολιτείας, αφού αντίστοιχα δημόσια δεν υπάρχουν. Εφόσον κλείσουν, θα πρέπει να αναλάβει την περίθαλψη των παιδιών το Δημόσιο, με τριπλάσιο κόστος από ό,τι σήμερα και τελικά οδηγώντας τα στο κλείσιμο στα ψυχιατρεία, καθώς δεν υπάρχουν άλλες δομές. Αυτή η πολιτική αθροίζει ζημιές» επισήμανε ο Γιώργος Μητρόπουλος, διευθύνων σύμβουλος του «Ερμή».

Κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου αντιπροσωπεία της ΕΣΑμεΑ συναντήθηκε με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο, ο οποίος, όπως δήλωσε ο κ. Βαρδακαστάνης, δεσμεύτηκε να προωθήσει τα αιτήματά τους και να προβεί σε πρωτοβουλία για συνάντηση της ΕΣΑμεΑ και με τον πρωθυπουργό.

Ακολούθως, η αντιπροσωπεία είχε συνάντηση με τον υφυπουργό Εργασίας Βασίλη Κεγκέρογλου και τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα.

Διαβάστε επίσης:

Παν - αναπηρικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας (pics)