ΕΛΛΑΔΑ

Διήμερο σφοδρής κακοκαιρίας

Διήμερο σφοδρής κακοκαιρίας

Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, τα οποία ξεκίνησαν από το βράδυ της Τετάρτης, εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες που εκδηλώνονται στις δυτικές και νότιες περιοχές της χώρας, θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες και θα επηρεάσουν τις εξής περιοχές:

Σήμερα Πέμπτη το Ιόνιο (εκτός της νήσου Κέρκυρας), τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, τη Στερεά, την Αττική, την Εύβοια, την Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και σταδιακά το Ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα. Πάντως, τα έντονα καιρικά φαινόμενα γρήγορα θα εξασθενήσουν στο Ιόνιο, ενώ, σταδιακά μέχρι το βράδυ θα εξασθενήσουν και στις ηπειρωτικές περιοχές και στις Σποράδες και τη νύχτα στις Κυκλάδες και στην Κρήτη.

Την Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2013, από τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα επηρεαστούν μέχρι τις πρωινές ώρες, τα Δωδεκάνησα και οι νοτιότερες περιοχές των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις περιφέρειες και τους δήμους της χώρας, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επιπτώσεις από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Διαβάστε επίσης:

Ισχυρες βροχές και καταιγίδες από αύριο

Παρέλυσε η Αττική από την κακοκαιρία-Σοβαρά προβλήματα σε όλη τη χώρα

Δείτε το νέο σύστημα που θα επηρεάσει τον καιρό στη χώρα (pic)